Автомобилни GPS системи за проследяване в реално време

By | декември 24, 2022

GPS проследяването в реално време е основен инструмент за корабните оператори. Тези компании са под все по-голям натиск да осигурят бърза и ефективна доставка. Въпреки това, въпреки че това е важно, важно е да се гарантира безопасността на работниците. Използването на GPS системи за проследяване в превозни средства може да помогне за намаляване на разходите и да позволи на бизнеса и правителствата да получат повече стойност за парите си.

Проследяващи устройства

GPS устройство за проследяване може да бъде прикрепено към всяко превозно средство. Обикновено тези устройства са известни като модеми. Модемът съдържа софтуер, който може да извършва локални четения и да предава тази информация на мейнфрейма.

Модемът предава данни от превозни средства и кораби, които се считат за полезни. Това означава, че само необходимите данни се съобщават, когато е необходимо. Тези данни са представени по ясен и разбираем начин. Информацията, която може да бъде прехвърлена, включва:

*Наблюдение на превозното средство: Това е информацията за превозното средство. Например, ако възникне рязко спиране, GPS устройство за проследяване в реално време и предупреждение ще изпрати данни към основната система.

*Спешни сигнали: Не само, че GPS устройството автоматично открива всякакви проблеми, то също има бутон за проблеми и геокодиране, които могат да се използват за проследяване на местоположението на водача.

*Текстови съобщения: Това позволява двупосочни съобщения, които също се изпращат в реално време.

Връщане на данни за кораба

Има системи за GPS проследяване в реално време, които гарантират, че превозните средства могат да бъдат проследени където и да са, когато е необходимо. По принцип сигналът се изпраща от модема на колата до антената, откъдето отива към сателитното ефирно време и накрая към интернет приложението. От тук могат да се получат реални данни и това може да бъде много важно в случай на спешност.

Тази скорост на трансфер се дължи главно на мрежестата мрежа Iridium, съставена от сателити на ниска земя, обикалящи около земята. Това е бързо и може да изпраща данни за секунди. Ето защо е лесно да получавате данни, независимо къде се намира колата или по кое време на деня имате нужда от данните.

Може да е трудно да се спазват правилата за движение и да се гарантира спазването им. Има начини да спестите пари, като шофирате по-бавно и намалите времето на престой. Прилагането на тези закони обаче може да бъде трудно, особено ако хората вярват, че други хора са отговорни за престъплението. Чрез използването на този тип GPS е възможно да се подобри ефективността на флота и да се гарантира, че се правят и проследяват реални промени.

GPS проследяването в реално време е чудесен начин за проследяване на кораби. Той не само позволява на автопарка да бъде по-ефективен, но и предпазва водача.

GPS проследяването в реално време позволява по-добър контрол на автопарка. Той подобрява производителността на автопарка, спестява пари и помага да се гарантира безопасността на водача.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *