Алармени системи и телефони

By | февруари 17, 2023

Какъв тип връзка за аларма е добра?

Много хора избират да се откажат от традиционните си телефони за по-нови, по-мощни решения, предлагани от компаниите за мобилни телефони или интернет. Но съвременните телекомуникационни технологии работят ли с жилищни алармени системи?

Накратко, да, новите методи за комуникация могат да работят с домашни аларми. Всяка услуга обаче има реклами. Преди да изключите съществуващия си телефон, вижте тези често задавани въпроси относно алармите срещу крадци и телефоните от потребители като вас.

Често задавани въпроси за алармата

Мисля да сменя телефонната услуга. Какво трябва да направя?

Първото нещо, което трябва да направите, е да се свържете с вашата компания за алармени системи. Говорете с вашата компания за предстоящите промени и обсъдете комуникационните стратегии, които са подходящи за вашите аларми.

След като изберете нов телефон, обадете се на вашата охранителна фирма, за да се уверите, че новата услуга ще работи правилно с вашата алармена система.

Какви комуникационни методи са налични за използване със защита?

Благодарение на напредъка в технологиите устройствата за сигурност са проектирани да работят с различни комуникационни методи. Най-популярните решения включват традиционни телефонни линии, мобилно радио, VoIP и уеб. Нека разгледаме по-подробно всяка услуга, като разгледаме нейните плюсове и минуси.

Конвенционалните телефонни линии използват медна жица за изпращане на комуникационен сигнал до компанията за наблюдение на алармата. Телефонната команда често се използва с домашни и алармени системи.

Редовна телефонна комуникация на вашия будилник

Предимства на стандартната телефонна линия

Известно е, че стационарните телефонни линии са най-популярните за услуги.

Услугите за наблюдение на телефони могат да работят по време на прекъсване на електрозахранването чрез захранване от телефонната компания.

Недостатъци на стандартната телефонна линия

Конвенционалните телефонни линии използват медни линии, които са уязвими от естествено почерняване и увреждане на интелектуалната собственост. (Кабелът за отрязване на откраднатия телефон)

Тъй като традиционните телефонни линии разчитат на набиране, връзката е по-бавна от другите методи.

Мобилните радиостанции използват безжични радиостанции, като вашия мобилен телефон, за да изпращат аларми до станция за наблюдение.

Комуникация на аларми на вашата аларма

Предимства на използването на клетъчна комуникация

В сравнение с други телефонни услуги, мобилното радио може да пренася данни с висока скорост.

Тъй като връзката е безжична, мобилното радио обикновено не създава смущения, така че умишлените изключвания са редки.

Недостатъци на използването на клетъчна комуникация

Мобилните радиостанции се нуждаят от захранване у дома, за да работят. Когато захранването е изключено, алармата разчита на резервна батерия, за да работи. Батериите за съхранение обикновено издържат между 2-4 часа.

VoIP (Voice over Internet Protocol) за вашата алармена система

Това е нова форма на комуникация, която приема аналогови аудио сигнали, като например това, което чувате, когато говорите по телефона, и ги преобразува в цифрови данни, които могат да бъдат изпратени по интернет.

Предимства от използването на VOIP комуникация

Повечето домашни аларми могат да се свържат с VoIP телефон, без да се налага да надграждате обществено оборудване.

VoIP обикновено е по-евтин и с повече функции от другите телефонни разговори.

Недостатъци на използването на VOIP комуникация

Някои доставчици на протоколи за глас през интернет използват компресия на глас, за да намалят честотната лента, необходима за пренасяне на глас, което може да причини смущения в сигнала от домашната алармена система и да предотврати дистанционно наблюдение на системата. Изберете доставчик, който използва управлявана гласова мрежа (MFVN). MFVN не използва гласова компресия и е много съвместим с аларми.

Когато използвате VoIP система, мощността на мобилния телефон ще зависи от мощността на къщата. В зависимост от вашия доставчик може да загубите телефонната услуга, ако интернет или захранването спре.

Онлайн комуникация на вашия будилник

Интернет предлага страхотни функции за потребителите на аларми, като свържете вашата аларма към станция за наблюдение чрез DSL, кабелна или безжична мрежа.

Предимства от използването на онлайн комуникация

Интернет услугите са много богати – имате достъп до камери, системи за достъп, осветление, термостати и няколко други устройства в къщата от всеки браузър.

Алармите, които са свързани с интернет, са винаги включени и свързани с централна станция.

Недостатъци на използването на Интернет за комуникация

Интернет няма надеждността на софтуера за сигурност, защото изисква захранване и домашна интернет връзка, за да функционира.

Алармените системи, наблюдавани през интернет, изискват специфичен хардуер за комуникация, така че ще е необходим надграден панел.

Много доставчици на интернет услуги използват дългосрочни хитове, за да извлекат максимума от всички свои клиенти. Стрелбата може да причини неочаквани проблеми с алармите.

Колко надеждни са тези услуги?

В крайна сметка конвенционалните телефонни линии все още предоставят най-надеждната алармена комуникационна услуга, но им липсва скоростта и характеристиките на новата технология. Мобилните телефони и VoIP могат да бъдат също толкова надеждни, колкото и традиционните телефони, ако батериите във вашия дом се поддържат правилно. Интернет, въпреки богатите си възможности, е ненадеждно средство за комуникация и трябва да се използва като допълнителна форма на комуникация, а не като единствено средство за алармена комуникация.

За надежден и сигурен начин за свързване на аларми помислете за комбиниране на две услуги в едно устройство. Можете да използвате мобилен телефон или VoIP като основна връзка и мобилен телефон като вторична връзка. В случай, че първоначалната комуникация прекъсне, системата ще продължи да комуникира със станцията за наблюдение на алармата чрез мобилно радио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *