Астрологични аспекти – 7-ми и 9-ти дял на наталната карта

By | ноември 15, 2022

Всички знаем основните и второстепенни аспекти на астрологията и нивата на важност, които им се придават. Но какво да кажем за частите, на които не се дава голям приоритет. Разглеждайки астрологията от нумерологична гледна точка, можете автоматично да мислите за всички части на наталната карта въз основа на числата от 1 до 9. Но основният тип астрология се фокусира върху числата едно (съвпад), две (срещу), три (три ), четири (ред), пет (квинтил), шест (фуга) и накрая осем (полуквадрат). Това се счита за голямо, а секстилът, полуквадратът и квинтилът се считат за малки в низходящ ред.

Освен това, когато се занимават с основни аспекти (съвпади, тригони, квадрати и опозиции), някои астролози позволяват до 10 градуса за аспекти, свързани със Слънцето, Луната или Асцендента, но само 6-8 градуса за други планетарни аспекти. По-малко важни, секстил, сесквиквадрат и инконюнкт, са позволени 2 градуса на кълбото. Въпреки това, елементите, които рядко се използват, новилът и септилът, често се записват в астрологичните програми в кълбото на 0 градуса и следователно се появяват само в диаграмата, където аспектът на планетата, ъгълът и т.н. И така, като имаме предвид цялата тази дискриминация, какво да кажем за другите числа, седем и девет?

Числото седем разделя диаграмата на секции на около 51 градуса и се нарича септил, но се използва по-рядко. Числото девет се използва рядко. Деветка разделя зодиакалното колело на звездната карта на 40 градуса.Тази част се нарича Новил. Интересното е, че романът е много важен в индийската или ведическата астрология по отношение на картата Навамса, където всяка част от 40 градуса от оригиналната карта е разширена на около 360 градуса. В края на краищата, защо пренебрегваме очевидното значение?

Септил (7) е първото число от всички страни, които не се разделят еднакво. Основното тълкуване на това е, че тъй като тези разделения са ирационални сили, тук се случва нещо свято и свещено. Подобно на числовата интерпретация на числото седем, туморите имат духовна сила и означават възможност за намеса на природата. Септилите показват единство и хармония, дори по нетрадиционен начин. Това може да означава извънредно усилие за самоосъзнаване и окончателно разбиране. Куршумите извеждат енергиите на Венера, Кардинал, Въздух и Везни.

Когато работят като указания, те могат да представляват кръг или разклонение на пътя, където ще изберем пътя, който ще определи нашето бъдеще. 7 е числото на Сатурн, поради което се смята, че тези точки съответстват на „бъдещето“. Характерът е съдба; вие създавате своя собствена личност и избор; и се изправяте пред бъдещето, използвайки уменията си. Това е позиция, която приемаме поради образованието на Сатурн. Всяка планета, която разрушава всяка друга планета, е ударила разклонение на пътя, където причината е, че няма да работи за вас да избирате. Доверяването на вашата интуиция в този момент и приемането на такива насоки ще помогне с ирационалността на тази сила.

Новил (9) се появява, когато две планети са на четиридесет градуса една от друга. Това би изисквало плътно кълбо, но не истинско: може би два или три градуса. Повечето от различните зодиакални знаци съответстват на тригони и секстили. Те всички са в едно и също семейство. Интересното е, че думата новена идва от романа и се свързва с деветте музи и енеадата. Novile предлага невероятна, трансцендентална, мистична енергия, скрита кармична информация и духовно израстване. Твърди се, че показват развитие или способност да усвояват информация, необходима за еволюционното развитие. Новилите могат да покажат традиция и връзка с брака. Новилите се разбират от енергиите на Юпитер, Огън, Променливи и Стрелец. Този аспект може също така да представлява вида „робство“, в което хората могат да се окажат по отношение на участващите земни сили. Това е частта, която ще ви помогне да приемете и освободите стария живот, който ви държи в плен. Този аспект се използва широко в специални области като кармична и духовна астрология.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *