Безжични телефони

By | януари 31, 2023

Телефоните се превърнаха в източник на комуникация между много хора по света. Както малките, така и големите предприятия се възползваха от предимствата на мобилните комуникации, за да привлекат нов бизнес и съществуващи клиентски сметки. Телефоните позволяват ефективна и икономична двупосочна комуникация с всеки по света. Идеята за телефона е видяна за първи път от Александър Греъм Бел и по-късно е модифицирана. Безжичните телефони са най-новото допълнение към много мобилни телефони. Безжичният телефон елиминира нуждата от разхвърляни проводници и кабели. Те работят на принципа на радиото. Звукът се предава от базовото устройство към мобилния телефон чрез радиосигнал.

Безжичният телефон се появява през 1965 г. Той е изобретен от джаз музикант на име Тери Пал. Смущението, създадено по това време, беше технически неадекватно и използваше ниски честоти. Честотата се определя като силата на сигнала. Безжичният телефон, разработен от Teri Pall, използва честота от 27 Mhz. Това беше слаб и слаб сигнал, който започна да избледнява на около 30 метра от началната точка.

Честотата е един от най-важните параметри на безжичния телефон, защото определя честотата, на която устройството може да работи. Новите безжични телефони се предлагат в рамките на по-високите честоти от 900 Mhz, 2,4 Ghz и 5,8 Ghz. Това са най-добрите устройства, които работят безупречно в ограничен диапазон. Елиминира статично електричество, причинено от стени, уреди и смущения от други електрически сигнали. Безжичните телефони от нисък клас могат лесно да бъдат свързани към радио рекордер и разговорите могат да се чуват ясно. Безжичните телефони решават този проблем и правят невъзможно фокусирането върху безжичното аудио.

Освен това, много производители предлагат безжични дистанционни телефони, за които е известно, че работят в големи райони. Те осигуряват чист звук дори на разстояние 70 километра от базовата станция. Когато купувате безжичен телефон, добра идея е да проверите честотата на телефона.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *