Бъдещето на VoIP

By | декември 7, 2022

Точно като ерата на интернет, VoIP услугите са уникални и достъпни за интернет потребителите. Терминът, използван за обаждане днес, е протокол за глас през интернет. VoIP революцията вече си проправи път в много организации и аз планирам да продължа, когато се появи настоящата й версия. Според скорошно проучване близо 90% от големите компании са преминали към VoIP технологията. Също така светът е видял огромна промяна в количеството пари във VoIP от 13 милиарда долара през 2002 г. на 197 милиарда долара през 2007 г. А по отношение на употребата е видял 8,3 милиарда минути през 2002 г. до 823 милиарда минути през 2007 г.

Начинът, по който хората днес общуват помежду си, е доминиран от VoIP технологията. Първото поколение VoIP беше базирано на традиционните телефонни мрежи и беше ограничено до фирми и организации. Когато се появи второто поколение VoIP, то беше по-ограничено от предишното, тъй като предлагаше инструменти като Skype, предоставяше лични и лични, но върна методите за обаждане на платформата. Сега модерните VoIP инструменти като Google talk и т.н. победиха старите, като предоставиха платформа за разговори, базирана на 3G/4G комуникационни канали. По този начин VoIP ще повлияе на нови мащаби.

Понякога осъществяването на международни разговори беше много трудно и пречеше на партньорите да поддържат връзка, но въвеждането на VoIP не само отговаря на бизнес нуждите, но също така помага за намаляване на пропуските в комуникацията между взаимоотношенията. Няма нужда да се променят повече симове, за да се спестят пари, защото само VoIP намалява разходите. Само интернет връзка и устройство, съвместимо с VoIP платформа, като Google talk или ComCast, отговарят на изискванията. Днес видео и видеоконференциите са основните приложения на VoIP технологията. Технически изследвания, базирани на мултикастинг и мултикастинг.

С ниски цени от $0,09 на минута в мрежата и безплатни разговори в мрежата VoIP помогна на организациите и бизнеса, независимо дали са правителствени или неправителствени или малки предприятия, които стават все по-популярни. Отново и отново с много изследвания и практика VoIP подобрява качеството на гласа си. Скоростта и контролът на честотната лента и увеличаването на високоскоростните мрежи като LTE, появата на 5G и т.н. спомогнаха за развитието на протокола за глас през интернет. Гарантирането, че думите са добре формулирани, премахва бариерите пред комуникацията, които възникват в бизнеса. Цената и качеството са посочени в централата на търговската асоциация.

С новата технология на IoT (Интернет на нещата), която се развива бързо, се очаква до 2020 г. 20 милиарда неща да бъдат свързани към интернет и е важно да се знае, че VoIP технологията ще играе важна роля в контролирането на IoT. автоматични действия. Всичко в бъдеще ще се съхранява в облака и основното използване на облачните изчисления ще интегрира VoIP технологията, за да има двоен глас. Развитието на VoIP продължава да създава световно признание за важността му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *