Водещ VoIP за телекомуникационната индустрия

By | декември 1, 2022

В миналото телекомуникационната индустрия доминираше света, но с въвеждането на VoIP технологиите тя се обърна с главата надолу. Сега много компании заменят традиционните телефони с VoIP технология чрез прости телефонни и гласови повиквания. Организациите изоставиха PBX системите и VoIP решенията заеха предната седалка. Спадът в телефонните услуги се дължи на способността на VoIP да предоставя рентабилни ползи, ефикасност, повишена производителност, повсеместно разпространение и много повече за обсъждане. В VoIP технологията са включени повече функции в сравнение с традиционните телефонни системи. При опциите за меланж човек избира само опцията, която е най-евтината и най-добрата, която може да осигури най-голяма стойност и това е, което се свързва с VoIP технологията. Телекомуникационната индустрия беше силно повлияна от VoIP технологията, тъй като показа чудеса в разбиването на телекомуникационните монополи.

Концепцията, използвана при VoIP, е използването на IP пакети данни, които осигуряват висока производителност и евтини функции, докато концепцията при телефоните е просто да се преобразува гласът в електронни сигнали и електронните сигнали обратно в гласови сигнали. Безпроблемната интеграция на различен софтуер във VoIP и способността на VoIP системите да осъществяват разговори с всеки компютър, оборудван с VoIP, го направи привлекателен и желан за бизнеса. Тъй като традиционните телефонни системи са ограничени по отношение на функциите, технологията VoIP се разширява с повече интеграция като облак и VoIP, машинно обучение и VoIP и т.н.

Телекомуникационната индустрия похарчи много пари за хъбове, комутатори, инсталация и поддръжка. Предлагаше само гласова поща и опции за еднопосочно пренасочване на повиквания. VoIP се оказва много повече от всичко това. Това води до ниски разходи, ниски запаси, високи резултати и ефективни комуникационни методи. Разговорите на дълги разстояния се управляват лесно с VoIP почти безплатно, когато го инсталирате. Интернет сигурността е много важна. VoIP позволява много приложения като свързване на мобилни приложения, незабавни съобщения, видео разговори и конференции и др. VoIP предлага прости решения за второто, четвъртото и осмото позвъняване, където телекомуникационните системи са премахнати. Функция „шлеп“ позволява на хората тихо да слушат разговорите между клиентите. Друга функция, наречена „шепот“, позволява на мениджъра да прекъсва и да говори насаме с клиента, когато клиентът не е наясно с комуникацията, която се осъществява между тях. Това помага много в ежедневния бизнес.

Телекомуникационните компании трябва да оцелеят в IP PBX системата и затова телекомуникационните компании се превръщат във VoIP компании. Сега те купуват съществуващи доставчици на VoIP услуги и поддържат VoIP по различен начин. Със сигурност в бъдеще системата PSTN ще срещне своя край. Започвайки отново с VoIP технологията, много малки стартиращи фирми се превръщат в големи компании и увеличават приходите си както никога досега. Широкото приемане на VoIP технологията не само засегна най-добрите бизнеси, но и телекомуникационната индустрия в най-лошия случай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *