Времето убива телефонните сигнали

By | януари 13, 2023

Добре известно е, че времето може да повлияе на качеството на разговорите, които провеждате. Лошото време може да повлияе на работата на вашето устройство. Някои от метеорологичните условия, които могат да повлияят на вашето приемане, включват:

Топлина

Твърде много топлина не е добро за нито една клетка. Прекомерната топлина може да попречи на телефона ви да получава правилно сигнали. Радиовълните, които изграждат клетките, се изкривяват или често се губят поради високи температури. Прекомерната топлина може да доведе до разреждане на батерията.

За да цитирам предупреждението на Motorola тук, „Вътрешните температури на автомобила могат да надвишават 80 градуса по Целзий, а температурите на таблото при пряка слънчева светлина могат да надвишават 120 градуса по Целзий.“

Това твърдение показва колко опасна е топлината не само за сигналите, но и за вашия телефон. Уверете се, че го съхранявате на хладно място – далеч от топлина, огън и слънчева светлина.

Студ

Ако топлината може да повлияе на телефона ви – може и студът. Чрез изследвания е доказано, че екстремният студ може да повлияе на способността на телефона да приема правилно сигнали. Освен това може да унищожи компонентите му и да причини сериозни щети с течение на времето.

Изследванията на Environ Laboratories в Минеаполис разкриха ефектите, които ниските температури могат да имат върху мобилните телефони и тяхната работа. Според резултатите екранът започва да се свива при 10 градуса по Фаренхайт. С падането на температурата нещата само се влошиха. При минус 10 градуса по Фаренхайт някои телефони имаха проблеми с батерията, при които сигналите отново паднаха. И при минус 40 по Фаренхайт много телефони не можеха да работят и се изключваха.

Най-добрият начин да се справите с такова време е да покриете телефоните си с кърпа и да не ги оставяте на открито.

Гръмотевични бури и светкавици

Бурите добавят влага във въздуха, което значително пречи на приемането на клетките. Социалните медийни компании не успяха да намерят решение на този проблем, защото светкавиците и гръмотевиците не са в техните ръце. Такива проблеми могат да нарушат способността на вашата клетка да получава сигнал за кратък период от време. Те са временни и изчезват веднага щом времето се нормализира и влагата се изтегли от атмосферата.

От друга страна, мълнията също причинява лошо приемане на сигнала, тъй като произвежда частици във въздуха, които пречат на сигналните вълни.

Дъжд и влага

Според много изследователи и списания за мобилни телефони способността на клетката да получава сигнали може да бъде повлияна от влажността. Знаците се движат трудно, когато въздухът е влажен. Малко влага е добра за сигналите, но проливен дъжд може да наруши сигналите и да причини лошо приемане.

Това са климатични условия, които могат да повлияят на способността на вашия телефон да улавя сигнали и да причинят лошо приемане. Не забравяйте, че винаги проверявате инструкциите на производителя на вашия мобилен телефон, за да знаете как да го използвате правилно и да подобрите приемането на сигнали, за да имате лесно изживяване и да избегнете проблеми. Често пъти използването на бичи сигнал може да увеличи спреда в критичен период.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *