Глас по интернет протокол (VoIP) – какво трябва да знаете!

By | януари 15, 2023

Както е обяснено от Wikipedia, VoIP е терминът, използван за семейство технологии за изпращане на гласови съобщения през интернет. Интернет комуникацията включва комуникационни услуги като: глас, факс и гласови съобщения, изпратени през Интернет.

Един от най-важните фактори при оценката на VoIP като телекомуникационно решение е „честотната лента“. Ефективността на VoIP разговорите зависи от вашата интернет връзка и честотна лента и възможността за прехвърляне на данни в определеното време. Има два вида честотна лента. Едната е честотната лента за качване, която е количеството данни, изпратени до интернет, а другата е честотната лента за изтегляне, което е количеството данни, получени от интернет. Широчината на честотната лента, от която се нуждаете, ще варира в зависимост от размера на вашия бизнес, особено от броя телефони, които вашият екип има. В крайна сметка, честотната лента определя качеството на вашия глас, така че е важно да се консултирате с вашата телефонна компания, за да сте сигурни, че имате правилното оборудване.

Друго съображение при разглеждане на VoIP решение е захранването през Ethernet (PoE). В повечето случаи, когато намират точка за достъп, техниците често използват AC (променлив ток) електричество, за да определят местоположението на точката за достъп. Някои организации локализират точки за достъп само в близост до AC контакти и близо до електропроводи. Или ще потърсят добро място за създаване на ново място, където е удобно да се пускат кутиите за оставяне. PoE решава тези проблеми. Това е решение, което изисква техници да прокарат един Ethernet кабел до точките за достъп, за да осигурят захранване и данни. PoE захранващите устройства откриват наличието на захранвания и предоставят активни данни в кабела за данни. Осъществено от Ethernet, то позволява на бизнеса да пести пари, да има гъвкавост и най-важното – това решение е надеждно.

Тъй като VoIP повикването е по същество пакет от данни, прехвърлен през интернет, вашето обаждане може да срещне проблеми като забавяне, трептене и грешки. Следователно вашата интернет връзка и оборудването, използвано за свързване с интернет, може да играят роля за намаляване или подобряване на вашето качество на услугата (QoS). С други думи, неща като наличието на правилното количество честотна лента и настройката Power on Ethernet ще ви осигурят качество на услугата.

Има много предимства да имате VoIP комуникационно решение. Като:

o Обаждането е лесно и евтино

o Това е мрежа, която ви следва, където и да отидете – така че никога няма да пропуснете обаждане.

o Евтини телефони

o Допълнителни услуги, като например: конферентна връзка, идентификация на повикващия, факс/изпращане, гласова поща, намиране и следване, за да назовем само няколко

o Можете да управлявате вашата VoIP мрежа от всяка точка на света, ако има налична широколентова интернет връзка

Вашите клиенти също ще се възползват. VoIP системата има функции, които се намират в най-скъпите продукти на пазара, като например преносима музика, която поддържа както MP3, така и мултимедия. Освен това клиентите ще имат по-кратко време на изчакване, тъй като опашките за повиквания позволяват на вашия екип да наблюдава опашката, докато извършват повиквания, така че да могат да съкратят повикванията, ако е необходимо.

Разбира се, когато вземате решение да използвате VoIP решение, трябва също така да имате предвид следните опции: 1) Широколентовите телефони работят чрез изпращане на цифрови сигнали чрез широколентови интернет връзки, така че винаги се препоръчва да изберете висококачествена връзка. за да постигнете най-доброто с вашите телефони и 2) винаги трябва да сте готови с резервно захранване в случай на прекъсване на захранването или прекъсване на интернет, тъй като тази повреда ще спре работата на широколентовите телефони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *