Глас през IP телефонни системи

By | февруари 7, 2023

Когато говорим за системи за Voice Over IP Phone, трябва да знаете какво е VoIP и какво прави, преди да се занимавате със системи и телефони, които използват този протокол. VoIP е съкращение от Voice over Internet Protocol. Това е популярен термин, който се отнася до гласови технологии, използвани в Интернет. Това означава, че цялата комуникация се извършва чрез интернет, за разлика от наземния комуникационен метод. Развитието на пазара започва през 2004 г. и ви предлага три начина за комуникация като обикновени телефони, VoIP телефони и ATA. В тази статия ще говорим за VoIP.

VoIP телефонните системи стават все по-популярни през последните години. Протоколът VoIP не използва мобилен телефон, така че проблемът с разговорите е елиминиран. С правилната настройка на телефона можете да получавате ясни съобщения. И така, какъв тип VoIP телефон трябва да използвате? Отговорът на този въпрос зависи както от вашите VoIP нужди, така и от нуждите на бизнеса. Едно нещо, което трябва да имате предвид е, че използването на този процес може да бъде свързано и използвано на две или повече места.

Друго важно нещо при работата с VoIP е, че телефонните сметки са много по-ниски от традиционните телефонни разговори. Ако търсите алтернативи за използване във вашия бизнес, един от VoIP телефоните, който може да искате да разгледате, е Linksys SPA9000. Това устройство може да се използва като малък бизнес или домашен офис. Този модел е посочен като имащ 4 съвместими телефона на единица и работи с повечето доставчици на интернет услуги. Това прави пълноценно използване на VoIP технологията с функции като интеркоми, пренасочване на повиквания, обслужващи автомобили и споделени линии.

Има други VoIP телефони, които могат да се използват за ефективно извършване на бизнес с помощта на този протокол. Ако искате малък телефон, който е мощен, тогава Avaya 4602 е този, с който ще сте доволни. Устройството има 9 фиксирани клавиша, два реда и 24-знаков дисплей, който също е съвместим с Microsoft Netmeeting. Ако имате голям офис, тогава системата Wave IP 500 може да бъде най-добрият избор за вас. Системата работи, като позволява използване по избор, поддържа хиляди приложения и осигурява необходимите бизнес изисквания.

И накрая, използването на система за глас през IP телефон е рентабилна опция, която не обвързва стационарните линии, намалява разходите и предоставя по-добра услуга от обикновените стационарни линии. Има много различни версии на този тип протокол в много различни телефони от големи и малки компании. Спестяването на разходи може да се прехвърли на бизнеса чрез по-ниски разходи за комуникация. Изводът е, че използвайки най-новата VoIP технология, можете не само да правите повече, но можете също да правите по-бавно и без да жертвате комуникационните си умения, като използвате тази технология вместо съществуващите телефони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *