Дипломирани геодезисти на сгради

By | януари 10, 2023

Проучванията могат да обхващат много области като земя, минерали, строителство, археология, сгради и др. Следователно това е работа, която включва много области. Когато човек се интересува от проучване, той трябва да има същите умения. Дипломираните геодезисти могат лесно да намерят работа в няколко области.

Строителните геодезисти са тези, които предоставят съвети относно изграждането и проектирането на нови домове, както и обновяването и преустройството на стари домове. От тях може също да се изисква да оценят изискванията за безопасност и здраве и да участват в поддръжката и ремонтите на сградите.

Има и други видове оценители, като например оценители на жилищни имоти, които предоставят съвети относно развитието и продажбата на жилище или сграда. Строителните мениджъри работят по строителни проекти като нови сгради или язовири. Контролът и оценката на разходите, свързани със строителните работи, попадат в обхвата на количественото проучване.

Мениджърите по околната среда трябва да гарантират, че сградите и конструкциите не оказват влияние върху околната среда. Те могат също да работят за подобряване на енергийната ефективност. Тези, които предоставят методи и техники за ефективно използване на машини и съоръжения в компаниите, се наричат ​​инженери-изследователи. Терените, готови за преустройство, се обявяват след оценка от геоматици или геодезисти. Mines and Minerals Surveyors предоставя геодезически услуги, свързани с разработване на мини, управление на отпадъци, кариери и др.

Нуждата от изследователски специалисти се усеща и в други области като разрешаване на конфликти, управленско консултиране, археология и изкуства. Изследователите могат да се позовават на карти, диаграми или снимки и да записват и интерпретират данни. Те могат да използват технологии, различни от компютри. През повечето време работата им е свързана с даване на идеи, преговори, преговори и др.

Научните сътрудници са задължени да работят от понеделник до петък и понякога може да се наложи да работят извънредно, за да спазят крайните срокове. Дипломираните геодезисти също могат да намерят работа на непълно работно време. Те могат да работят на място или в офиса в зависимост от позицията си. През повечето време инспекторите трябва да работят на открито и при различни метеорологични условия. Може да се наложи да напуснат дома си и да работят в чужбина, далеч от дома в Обединеното кралство и в чужбина. Притежаването на шофьорска книжка се счита за задължително за такива работни места.

В зависимост от работното място и работодателя, заплатата на дипломираните геодезисти може да варира. Началната заплата може да бъде около £24 000 годишно. Средната заплата може да достигне до £49 000, докато някой с повече опит може лесно да спечели над £100 000 годишно. Дипломираните геодезисти могат да получат и други предимства освен основната си заплата. Това може да включва служебна кола и други стимули въз основа на представянето.

Отлични комуникационни умения, умения за решаване на проблеми, организационно мислене, компютърни умения, добри писмени и устни умения, добра преценка и внимание към детайла, многозадачност и управленски умения са особено необходими на един амбициозен изследовател. Дипломираните мениджъри на сгради също трябва да имат интерес към околната среда и външния вид на сградите, имотите и конструкциите.

Изследователите могат да намерят най-добрите възможности за работа в Обединеното кралство, но има и много работни места за такива хора в САЩ, Европа и други части на света. Изследователските компании в тези градове винаги се нуждаят от изследователи от всякакъв вид.

Що се отнася до работодателите в частния сектор, работните места се осигуряват от компании за имоти, строителни фирми, консултанти, големи компании, агенции за недвижими имоти, жилищни асоциации и др. Университети, болнични тръстове, държавни служби и публични органи са някои от работодателите. правителствени агенции. Можете да намерите обяви за работа на уебсайта на Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), Property Week, Surveyor, Estates Gazette и др.

Трябва да сте член на RICS, професионалната организация, за да станете геодезист. За целта трябва да имате диплома, призната от RICS. След като дадено лице завърши курс, акредитиран от RICS, той трябва да бъде квалифициран за по-нататъшно обучение.

Дипломираните строителни мениджъри имат добри перспективи за кариерно развитие. Мениджърите може да имат няколко години опит в преминаването към висше ръководство. Оценителите могат да бъдат и самостоятелно заети лица. Има отлични възможности за работа за изследователи в чужбина.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *