Запознайте се с плюсовете и минусите на VOIP телефонната услуга

By | януари 19, 2023

Изглежда, че днес не можете да се обърнете и да намерите някой, който ви изпраща „VOIP телефон“. Виждате го по телевизията и дори в извлеченията ви по кредитни карти и кредитни карти има включени VOIP реклами. Защо всички се вълнуват от VOIP телефонната услуга и защо всички я настояват?

Отговорът на въпроса е, че всички го натискат, защото е твърде трудно. Хората преминават към използване на VOIP телефони по-бързо от всякога и откриването на нова VOIP услуга изпреварва откриването на нови традиционни телефонни линии, дори за бизнеса. Като всичко друго, което е много важно, VOIP телефонната услуга е абсолютно същата.

Но с всички оферти, как да разберете коя предлага най-добрата услуга и най-добрия доставчик на услуги? Правият отговор е, че не знаете. Що се отнася до качествената услуга, повечето от тях са много сходни, но едно нещо, което споделят всички, е, че вашият VOIP телефон ще използва вашия високоскоростен интернет, за да извършва и получава обаждания на вашия VOIP телефон. А за повечето хора високоскоростният им интернет е далече от палатката.

Ако вашата интернет връзка не е бърза или силна, няма да сте доволни от никоя VOIP телефонна услуга, която можете да получите. Проблемът не е във VOIP услугата на всяка цена, не е твърде скъпа или твърде евтина. Какво прави високоскоростната интернет връзка, защото ако тя не е силна и надеждна, никъде по света няма VOIP услуга, която да смятате за добра.

Ако единственият начин да имате високоскоростен интернет е сателитът, дори не си и помисляйте за VOIP телефонна услуга. Сателитната връзка, дори и в по-високия край на наличните планове, няма да намали качеството на VOIP услугата.

Също така имайте предвид, че ако вашата високоскоростна интернет услуга не работи, възможността ви да извършвате или получавате повиквания може да бъде ограничена. Ето защо се нуждаете от надеждна интернет връзка.

Ако приемем, че имате много надеждна интернет връзка, тогава може да помислите за VOIP телефонна услуга. Получавате ли повече стойност от продуктите, които виждате от вашата кабелна компания и които те включват във фактурата си, в сравнение с офертите, които виждате някъде другаде на половин цена? С една дума не. Всички най-добри доставчици на VOIP предлагат страхотни пакети, като неограничени междуселищни услуги в САЩ, идентификация на обаждащия се, изчакващо повикване, блокиране на повикване и гласова поща.

Някои доставчици могат също да предложат, срещу малка допълнителна такса, нещо, наречено „виртуален телефонен номер“. Да приемем, че живеете в Ню Йорк, но често говорите със сестра си, която живее в Денвър. Можете да получите „истински номер“ в Денвър, така че сестра ви да може да се обади на МЕСТЕН ​​номер в Денвър, за да се свърже с вас, но когато тя се обади на този номер, вашият VOIP телефон в дома ви в Ню Йорк ще звъни, така че това е местно обаждане.

VOIP телефонната услуга има същото качество като днешните телефони. Ако не сте сигурни, някои доставчици на VOIP имат едномесечен пробен период, така че можете да го изпробвате, преди да поемете дългосрочен ангажимент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *