Защо съм зает, когато се обадя обратно на телемаркетинг?

By | февруари 4, 2023

За пети път получавате обаждане от същия телемаркетър, който сте помолили да спре да ви звъни. Разочарован, решавате да го направите сами и се обаждате отново на номера, който се е появил в идентификацията на обаждащия се. Подготвяте се за спор, само за да се окажете напълно раздразнен и разочарован, че вместо да протегнете ръка към някого, не получавате нищо освен знак за заето.

Защо се получава сигнал за заето? Може да има няколко причини за това. Това може да се дължи на факта, че компанията за телемаркетинг използва автоматично набиране, обаждащият се е използвал фиктивен идентификатор и т.н. Независимо от точната причина за тона на гласа, най-важното е, че няма да можете да дадете на този рекламодател част от ума си. Затова трябва да отнесете оплакванията си там, където ще бъдат чути.

Можете да подадете жалба до Федералната комисия по комуникациите (FCC), Националния регистър за забрана на обажданията (ако сте регистрирали номера си – безплатно е!) и уебсайта за оплаквания на обаждащите се. Въпреки че можете да кандидатствате и за трите, най-добре е винаги да подавате жалба до сайта за оплаквания и до обаждащия се, дори ако предоставите валиден документ с другите два.

Защо? Ето защо това е сайт за жалби в кол център, който публикува публично всяка жалба, направена онлайн, така че тези отрицателни отзиви винаги са там, за да предупредят другите за вашия опит с телемаркетинг или друг нежелан обаждащ се. От друга страна, оплакването до правителството няма да доведе доникъде. Следователно, преди да се предприемат действия по жалбата, тя трябва да бъде проучена. Разберете, това не означава, че не трябва да публикувате такъв, просто означава, че трябва да извадите разочарованията си наяве.

Когато публикувате опита си с телефонен маркетинг на уебсайт за оплаквания на потребители, не забравяйте да включите зает телефонен номер, както и вида на обаждането. Трябва също така да обясните, че когато сте се обадили отново на номера, за да се оплачете, всичко, което сте имали, е било заето.

Освен това потърсете телефонния номер на страницата за оплаквания, за да видите дали други са се обадили на същия номер. Можете също да проверите и потърсите предишен телефон, за да видите дали можете да научите повече за него. Само не забравяйте, че информацията, която можете да предоставите за всяка жалба, която подадете, ще помогне да попречите на телемаркетингите и досадните обаждания да тормозят вас и другите.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *