Защо GPS за мобилни телефони са забранени?

By | януари 9, 2023

Вашият телефон винаги знае къде се намирате, дори и да нямате GPS на телефона си. Той изпраща сигнал до близката кула, за да можете да получавате и получавате своите обаждания и/или текстови съобщения. Повечето телефони в наши дни имат GPS и могат да стеснят зоната около вас, а не близо до кулата. Въпреки това, въпреки че това може да бъде полезно, трябва да знаете дали е незаконно да го използвате, за да видите къде се намира някой. В по-голямата си част трябва да се радвате, че това не е нещо, което мнозина ще направят.

Можете ли да си представите колко трудно би било някой да бъде тормозен? Въпреки че може да не мислите много за това, това се случва по-често, отколкото си мислите. Може да ти се случи. Искате да сте в безопасност, но това не е възможно, ако някой може да използва GPS технологията в телефона ви, за да вижда къде се намирате по всяко време. Ако сте в беда, последното нещо, което искате да направите, е да оставите телефона си някъде. Този вид проследяване е забранен.

В повечето случаи, ако вашето местоположение се проследява от GPS на вашия мобилен телефон, ще трябва да знаете и да се съгласите с това. Това правят някои компании, когато дават на служителите си мобилни телефони, но не винаги е препоръчително. Вашата компания може да знае местоположението ви по време на работа, но какво ще кажете след това? Ако винаги носите служебния си телефон със себе си, те могат да проследят къде сте или какво правите, дори и да не носите часовник.

GPS обаче може да направи чудеса за нас, когато става въпрос за мобилни телефони. Това може да помогне на полицията да ви намери, ако сте обявени за изчезнал или откраднат, или ако сте претърпели автомобилна катастрофа и не можете да се обадите за помощ. Може също да помогне на 911, ако се обадите, но не говорите по каквато и да е причина. Можете също така да намерите устройства с GPS, които можете да използвате, за да сте сигурни, че знаете къде са вашите деца по всяко време.

Няма да ви бъде позволено да търсите някого или да го намирате с GPS, но можете да видите какво можете да намерите за него, ако знаете телефонния му номер. Можете да опитате да потърсите предишния номер, за да проследите телефонния номер, за да разберете откъде идва. Това може да не е всичко, което искате да имате, но може да помогне повече, отколкото си мислите, когато започнат проблемите.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *