Използвайте интернет разговори, за да провеждате евтини разговори по целия свят

By | февруари 6, 2023

Чували ли сте някога за интернет телефон?

Ако не, подгответе се да промените начина, по който мислите за междуселищните разговори. Можете да използвате вашия интернет, за да провеждате евтини разговори навсякъде по света. Днес открихме няколко компании по света, които предлагат тази услуга на ниска или никаква цена и могат да ви помогнат да намалите значително телефонните си сметки.

През последното десетилетие видяхме, че интернет и компютърните технологии промениха начина, по който хората живеят, работят и общуват. Интернет телефонът е едно от нещата, които промениха начина, по който хората общуват.

Как работи интернет телефонът?

Интернет телефонът използва глас по интернет протокол (VoIP), който преобразува гласовия сигнал от телефона в цифров сигнал. Този цифров сигнал преминава през интернет и се преобразува в другия край в говор, така че можете да говорите с всеки с фиксиран телефонен номер. VoIP предава гласова информация в цифров формат в малки пакети, вместо да използва протоколи за обществен комутируем телефон (PSTN) и ви позволява да използвате вашата фиксирана интернет връзка, за да провеждате разговори по целия свят на много ниска цена или безплатно.

Как да се обадя с помощта на интернет телефон?

За да извършвате телефонни разговори с помощта на Интернет телефон, можете да се абонирате за Интернет телефонна услуга. Освен това вместо това трябва да имате бърза интернет връзка. Някои интернет телефони ви позволяват да използвате телефона през цялото време, стига да свържете адаптер, докато други ви позволяват да се обаждате от компютър или специален VoIP телефон, който не изисква допълнителен адаптер.

В зависимост от услугата, която изберете, един от начините да се обадите е да вдигнете телефона си и да наберете номера, като използвате адаптер, който се свързва с вашия интернет. Друг вариант е да използвате слушалки, които са свързани към микрофона на вашия компютър. В този случай номерът се набира с помощта на клавиатура и се пуска през кабелен модем.

Всъщност вашият компютър не трябва да се включва, ако провеждате разговор с VoIP адаптер или специален телефон. Докато интернет връзката ви работи. Можете също да използвате компютъра си, докато говорите по телефона.

Как да избера Интернет телефонна услуга?

В зависимост от услугата за мобилен интернет, която изберете, може да сте ограничени до определени абонати или да можете да се обаждате на всеки телефонен номер навсякъде по света. Обадете се на местен номер, мобилен телефон, междуселищен номер или международен номер. Можете също да използвате тази функция за конферентни разговори, тоест да говорите с повече от един човек едновременно.

Различните доставчици на интернет телефония предлагат различни планове за разговори. Някои доставчици предлагат услугите си безплатно, често чрез покана към други, които са се регистрирали за услугата. Докато други плащат за междуселищни разговори до номер извън района, в който се обаждате, подобно на съществуващите. Някои оператори ви позволяват да провеждате разговори навсякъде срещу фиксирана цена за фиксиран брой минути.
Преди да изберете доставчик на интернет услуги, трябва внимателно да разгледате техните предложения и да ги съобразите с вашите нужди.

Предимства на използването на интернет телефони
Основното предимство на използването на интернет телефон е, че можете да провеждате евтини разговори, защото използвате съществуващата интернет връзка, която е интернет. Освен това, тъй като VoIP е цифров, той предлага функции и услуги, които не са достъпни с традиционен телефон. Той ви позволява да комбинирате мобилни и бизнес данни и предоставя допълнителни функции като интеграция с приложения на вашия компютър.

Internet Phone също ви дава удобството да имате мобилен телефон, защото можете да носите телефона си навсякъде по света. Освен това ви дава достъп до неща като гласова поща, идентификация на обаждащия се, обаждания, имейли и др.

Обратната страна… лошо

Въпреки че има много предимства, които интернет телефонията предлага, има някои недостатъци при използването на тази услуга. Първо, интернет телефонът зависи от мощността. Вашият смартфон работи на захранване, подавано към линията от централния офис, така че дори ако токът ви спре, телефонната ви връзка ще продължи да работи. При стационарен телефон не можете да използвате телефона си, ако захранването е изключено. За разлика от традиционната PSTN технология, която разчита на наземни връзки, Internet Phone използва Интернет и своя собствена мрежа, подобна на Интернет, с множество връзки. Така че, ако PSTN линията не работи или е прекъсната по някаква причина, няма да можете да осъществявате повиквания. С услугата Internet Phone, ако връзката не работи, обаждането се обработва автоматично от многото други опции, които Интернет предоставя за завършване на повикването. Имаше много скорошни природни и причинени от човека бедствия, при които Интернет телефонната услуга беше единствената налична услуга – тъй като PSTN линиите и клетъчните кули бяха прекъснати.

Също така, първата Интернет телефонна услуга страда от проблеми със „закъснение“, което причинява проблема с „ехо“ и „говорът е свързан“. Първоначалните предложения на тази телефонна услуга започнаха да страдат от всички проблеми, често свързани с домашния интернет, като забавяне, трептене и загуба на пакети. Поради всички тези неща телефонните разговори понякога могат да бъдат изкривени, изкривени или загубени. През последните няколко години, с развитието на интернет опорната мрежа, широколентовата технология и VoIP протоколите и кодеците, много от тези функции бяха коригирани.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *