Използване на широколентова технология за критични влакови радиокомуникации

By | февруари 2, 2023

Ако живеете в или около голям град като Сидни или Мелбърн, в даден момент ще сте пътували с влак. Повечето хора могат да разберат основните понятия, като например ако сигналът е зелен, следващият влак ще го включи в червено за кратко време, докато първият влак продължи, позволявайки на сигнала да стане отново зелен. Във всеки участък има табели, откъдето минават влаковете и са много надеждни; ако сигналната система се повреди, тогава всички влакове спират и имате проблем с дясната страна. Когато принтерът вече не работи правилно или ако получава противоречиви данни от системата за пътуване, всички сигнали показват червен сигнал и водачът трябва да бъде пропуснат от повикващия да премине.

След кратко изчакване машинистът комуникира с оператора на влака, използвайки радиото на влака, за да му позволи да даде червения сигнал. Радиото на влака се използва за критични комуникации, тъй като пресичането на червен сигнал може да причини злополуки, като например влак да блъска друг отзад или сблъсък, ако е отстрани на магистралата.

Произходът на модерното влаково радио датира от 40 години назад до 1977 г., когато доклад, написан от Клайв Кесъл относно „Развитие на радиокомуникациите между сигналния човек и машиниста“, беше представен на среща на Института на инженерите по железопътна сигнализация, за да стимулира интереса към развитието на радиото. връзка между влака и сигналната кутия. Радиовръзката беше най-добрият начин да спреш влак или да го преместиш; по-добре е да оставите шофьора във влака, вместо да вървите по пътя, търсейки пощенски телефон, за да говорите със сигнал.

Комуникационният стандарт е разработен по времето, когато UIC751-3 произвежда четири UHF радиостанции, които са разположени около лондонските станции Kings Cross и St Pancreas; започна и в други части на Европа, особено в Западна Германия, където се проведе по-голямата част от ранното развитие.

Аналоговото радио на Metronet беше пуснато в Сидни през 1994 г. по същото време подобно радио, наречено „Cab Secure Radio“, беше внедрено в Обединеното кралство и други части на света. В началото на 2000 година в Европа бяха разработени нови радиостанции според добре познатия стандарт GSM, преминаването от аналоговата мрежа към цифровия глас доведе до по-добро качество на звука, намалявайки нестабилността, необходима за аналоговата комуникация. Тази цифрова радиосистема (DTRS) беше пусната в експлоатация през 2017 г. в Сидни, за да замени аналоговата Metronet и да подобри железопътните комуникации.

Въпреки това скоростта на промяна в мобилните телефони се случи бързо, GSM (технология от второ поколение), на която се базира DTRS, вече е почти остаряла; всички сме обикнали предимствата на усъвършенстваната мобилна технология от 4-то поколение В железопътния сектор има голям интерес към технологията, която ще се използва за замяна на DTRS, как ще бъде внедрена и кога ще бъде използвана.

Моето изследване разглежда това, за да идентифицира как технологията за широколентов модем от 4-то поколение може да бъде разработена, за да осигури основните комуникации, необходими за движение на влакове, заедно с предимствата, които високоскоростните данни могат да осигурят, като видеонаблюдение в реално време. Лошият железопътен риск разглежда всяка промяна като увеличение на риска, така че е коригиран за отрицателна промяна. При запазване на старата технология обаче рискът се увеличава, тъй като не се постигат предимствата на сигурността, свързани с новите комуникационни методи; има и технически трудности при поддържането на неподдържаните устройства работещи, когато не са налични резервни устройства.

Управляването на модерни железници като тази в Сидни, където един милион пътници пътуват на ден, изисква модерна комуникационна система, за да се гарантира, че безопасността не е компрометирана. Твърди се, че процесът на скрининг се проваля веднъж на хиляда години, но това се случва по причини, за които никой не подозира.

Корабното радио позволява на пилота и пилота да предприемат незабавни действия за предотвратяване на инцидент; спасяване на много хора от сериозно нараняване или смърт, ако претърпите влакова катастрофа. Комуникацията от четвърто поколение вече е доказана технология, която може да осигури свързаността, необходима за GSM-R, който скоро ще бъде премахнат.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *