Интернет телефонна услуга – VoIP е новият световен лидер в разговорите

By | ноември 19, 2022

Последните статистики показват, че интернет телефонията/VoIP се е превърнала в най-добрия начин за провеждане на разговори по целия свят. Обаждащите се вече не се обръщат към доставчиците на мобилни телефонни услуги, за да извършват разговори на дълги разстояния; вместо това те разчитат на по-евтината алтернатива на използването на VoIP.

Какво показват изследванията

Според проучване на TeleGeography от 2008 г. VoIP е много популярен, особено в Западна Европа. Компанията отчита годишно увеличение от 17% между 2007 г. и 2008 г. в броя на потребителите, които сега разчитат на интернет телефонни/VoIP услуги, за да комуникират с глас през границите.

Франция е водеща страна с 42% процент на приемане през 2008 г. Испания изостава с 2% увеличение на потребителите. До края на тази година обаче се очаква много страни да покажат двуцифрени печалби в приемането на VoIP.

Защо VoIP става популярен

Традиционните телефонни компании губят пари от междуградски разговори, особено след мобилните телефони или мобилните телефони. Те вече не са конкурентни на пазара; всъщност много малко потребители са съобщили, че използват стационарната си линия за извършване на трансгранични разговори.

Използването на VoIP за международни разговори рязко нарасна главно поради силно конкурентните цени. В крайна сметка, кой бизнес или потребител може да си позволи да плати толкова много за гласова комуникация, когато има компании, които предлагат най-ниските цени и надеждност, предлагани от традиционните телефонни компании? Това съответства на 1 долар на минута, за разлика от паунда.

Интернет телефония / VoIP работи с всеки тип устройство, от което се обаждате. Обаждането ви може да дойде от вашия компютър, но може да се свърже с лицето от другата страна, което все още използва мобилен телефон или мобилен телефон.

Бъдещето на VoIP

Някои правителства се притесняват, че терористи или други престъпници могат да извършват разговори по интернет. Съединените щати се опитаха да върнат безжичните разпоредби, свързани със стационарните линии, към интернет технологията. Европейските служители са дошли да направят точно това.

Реалността е, че повечето доставчици на мобилни телефони вече разполагат с защити и много от тях могат да внедрят защитната функция „Заключване“ на мобилни телефони. Бъдещето на тези регулаторни усилия предстои да видим.

Очаква се растежът на интернет телефонията / VoIP услугите да продължи. Все повече фирми идват с най-новите технологии и най-ниските цени за гласова комуникация. Както при всяко нещо, колкото по-популярен става VoIP, толкова по-евтини ще бъдат цените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *