Каква е разликата между Web 2.0 аудиоконференции и уеб конференции?

By | февруари 11, 2023

Аудиоконференцията Web 2.0 е вашата котва; уеб среща с вашата марка

Терминът „уеб конференции“ е объркващ. Повечето технически хора знаят какво означава това, но средният потребител не знае. Потребителите често разбират термина „конференция“, но терминът „уеб“ е объркващ, защото „интернет“ е сложна и непрекъснато променяща се тема. Тя беше силно нарушена от навлизането на интернет телефонията, известна още като „глас през интернет протокол“ или „VoIP“. Към това объркване се добавят и предлаганите вкъщи „безплатни телефони“, които биха накарали човек да повярва, че технологията е толкова проста, че може да бъде подарена. Това не може да бъде по-далеч от истината, сега и в бъдеще.

Дискусия за рутери срещу кабели

В миналото всички наши инструменти за комуникация работеха независимо един от друг и разчитаха на специализирани мрежи. Много бавно тази автономия започна да се променя. Започнахме да изпращаме факс съобщения по гласови телефонни линии, след което започнахме да се свързваме с уебсайтове. Тези технологии използват традиционни телефонни мрежи, които свързват телефони с кабели. По-късно беше открит различен начин за прехвърляне на тези сигнали, който използва „пакети данни“ и „рутери“. Тази интернет технология позволява всички видове данни (факс, глас, файлове) да бъдат изпращани през една и съща мрежа. Постепенно различни комуникационни технологии преминават към този пакетен метод, което отваря много възможности за устройствата, които се свързват към мрежата.

Конвергенцията е обединяването на несвързани преди това технологии

Телефоните вече могат да изпълняват онлайн задачи и обратно. Файловете с данни могат да съдържат текст, факс, видео и изображения в едно и също предаване. Това понякога се нарича „конвергенция“.

Аудиоконференциите Web 2.0 свързват телефона с най-добрите данни

Терминът Web 2.0 конференции се отнася до ново поколение гъвкави технологии, които се свързват предимно с аудио конференции. В този динамичен свят на нови технологии, гласовите конференции представляват уникални предизвикателства, с които малко компании са се справяли досега. Докато едно телефонно обаждане се определя като две устройства, които се свързват и двама души говорят, конферентният разговор може да има трима или 300 души в един и същи разговор. Технически трудности между 3 и 300 са опасни; по-лесно е да свържете 3 души, отколкото 300. Например 300 души имат 300 крайни устройства, 300 различни мрежови връзки и участници 300. Тези 300 души очакват да се обадят на номер и да накарат системата да работи по същия начин, както ако се обаждат съседите – логично същото качество, същото качество, същата надеждност.

Конференцията Web 2.0 се различава от гласовата конференция в реално време, като помага за „преминаването“ на редица умения като управление и управление на онлайн разговори, история на разговори в реално време и онлайн плащания, многократно управление. ПИН кодове и няколко акаунта за мобилен телефон и незабавни групови обаждания, за да назовем само няколко.

Сравнете технологиите за аудиоконференции и уеб конференции

Сега нека сравним конферентен разговор Web 2.0 с „уеб конференция“ за 300 души. Гласовата конференция спестява 300 телефонни устройства, а „уеб конференцията“ спестява 300 страници, гледащи едно и също нещо, но разликата между телефонна конференция и една уеб конференция е невероятна. Конферентният разговор трябва да бъде „в синхрон“, или с други думи, всеки трябва да чува едно и също нещо по едно и също време. Онлайн конферентната връзка чрез контраст работи така, че 300 изгледа на презентацията на домакина да не се припокриват. Пълноценната комуникация в уеб конференция не е възможна, ако един от участниците смята, че един от участниците може да има бавна връзка, а другият е на високоскоростна интернет връзка.

Гласовата конференция изисква гласова комуникация в реално време; Уеб конференциите избутват виртуални компютърни екрани

Много доставчици на уеб конференции опитват аудио през интернет, за да могат да излъчват аудио и видео едновременно, но сложността на свързването към 300 мрежи прави това аудио невъзможно. Истината е, че доставчиците на уеб конференции използват различни доставчици на аудио конференции, въпреки че това не е очевидно за клиента. Истинските нужди от гласова комуникация срещу критичната нужда от комуникация в реално време, докато натискат изгледите на презентационните страници, правят аудиоконференциите Web 2.0 и онлайн конференциите много различни, но с някои предизвикателства.

Всички тези технологии поддържат „срещи“, но основната технология и опит са ябълки и портокали. Когато потребителите вдигнат телефона, те очакват обаждане. Когато потребителите влизат онлайн, надеждността е ударена или пропусната. Никога не се знае кога техническият отдел или доставчикът на интернет услуги може да реши да понижи мрежата, за да надстрои! Когато потребител се присъедини към конферентен разговор, той очаква комуникация в реално време, сякаш всички са в една и съща стая. Когато потребител се присъедини към уеб конференция, времето, необходимо за достъп до видео презентация, не е толкова трудно, колкото да чуете какво казва презентаторът и да можете да отговорите в реално време.

Конферентни разговори Web 2.0 изискват глас и данни, без да принуждават участниците да застават пред компютър за всяка среща.

Ние сме визуални същества, така че онлайн срещите почти ги няма. Въпреки това много, ако не и повечето, телефонни разговори не трябва да включват това, което понякога се нарича „смъртта на PowerPoint“. Уеб конференциите 2.0 преодоляват пропастта между традиционните гласови конференции и онлайн конференциите по много начини. Той носи най-доброто от интернет в аудиоконференциите, без да натоварва всяка среща с необходимостта да гледа нещо онлайн или да принуждава ученик да седи пред видеокамерата, без да мърда от страх, че другите ще си помислят, че не обръщат внимание. водещият снима (!)

Освобождаване на Web 2.0 vs. Потребителска поддръжка и удобни „безплатни конферентни разговори“ на място

Една гласова конференция, направена правилно, трябва да работи толкова трудно, колкото вдигането на телефона ви. Разликата свършва дотук! Създаването на аудиоконференция за 300 души и гарантирането, че всички чуват едно и също нещо на високо ниво, изисква специални техники, които се управляват от хора, които знаят какво правят. Уеб конференциите 2.0 освобождават потребителя от необходимостта да се обажда на потребителя от всеки телефон. Той също така разширява потребителското изживяване отвъд същото старо изживяване от миналото. Той взема техническа информация, автоматизира я и я поставя в ръцете на потребителя. Уеб дизайнерите не разполагат с тази информация. Добрите създатели на уебсайтове нямат тези познания; дори доставчици на онлайн конференции и доставчици на „безплатни конферентни разговори“. Доставчиците на аудиоконферентна връзка Web 2.0, за разлика от тях, са вградили това телефонно изживяване в своите предложения.

Anchor срещу цветен коментатор

Разгледайте двете технологии, както следва. Web 2.0 audio conferencing е вашето приложение за видеоконференции и уеб конференции. Потребителите ще се нуждаят и от двете, тъй като оперативната съвместимост продължава да сближава повикванията и данните, но от двете аудиоконференциите Web 2.0 ще бъдат вашият основен комуникационен инструмент, който трябва да имате.

За повече информация, Google „Web 2.0 audio conferencing“.

Авторско право 2011. Телефонен мениджър от Майкъл МакКибен. Всички права запазени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *