Какво е геодезист и какво може да направи за мен?

By | декември 13, 2022

Геологът е експерт, който има академичната квалификация и опит да измерва и измерва дължината и посоката на граничните линии и размерите на всяка част от света (включително природни ресурси и други неща.) ) включва много други аспекти. За собствениците на жилища геодезистът е някой, който определя границите на вашия имот и района, където се намира къщата ви в рамките на тези граници, за да определи дали вашите съседи ви посягат или обратното. Най-често срещаните разсейващи фактори са огради, алеи и др.

Някои от най-известните хора в историята са правили изследвания. Трима изследователи и едно момче са показани на планината. Ръшмор (президентът Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън и Ейбрахам Линкълн бяха и тримата господари, Теди Рузвелт не беше.) Други бяха Даниел Буун, Мериуедър Люис и Уилям Кларк (Луис и Кларк), сър Джордж Еверест, Чарлз Мейсън и Джеремая Диксън (славата на Мейсън -Dixon Line) и писателят Хенри Дейвид Торо са практикували известно време в Конкорд, Масачузетс.

Днес геодезистите в Съединените щати са регулирани и лицензирани от различни правителства. Тук, в Алабама, Държавният съвет за лицензиране на професионални инженери и геодезисти на Алабама е създаден през 1935 г., за да защитава обществеността, като помага за „защитата на живота, здравето и имуществото и за насърчаване на общественото благосъстояние чрез лицензиране и регулиране на професионалните инженери и геодезисти , Тази цел се постига чрез установяване на минимални квалификации за лице, което да се присъедини към работата по инженерство и геодезия, чрез прилагане на закони, определящи и обясняващи незаконни или неподходящи практики, и чрез бързи и ефективни санкции на хора или организации, които нарушават законите или действащи разпоредби.“

Повечето щати вече изискват от новолицензираните изследователи да имат четиригодишна степен по научни изследвания или тясно свързана област и четири до осем години обучение на работното място под ръководството на лицензиран изследовател. Сертифицираните мениджъри на обекти също трябва да поддържат и актуализират своите знания и умения, като посещават курсове за продължаващо обучение всяка година.

Когато се подготвя за редовна проверка на вашия дом, оценителят може да прегледа данъчни карти, въздушни карти, записи, подразделения, наредби за зониране, наредби за подразделения и карти на наводненията. При геодезията полето на разделяне е много важно за това, защото то дава точните измервания на вашата позиция и местоположението на вашите ъгли. Оценителят използва тази информация, за да намери и/или нулира ъглите на вашия дом.

В полето за търсене ще намерите ъглите на къщата заедно с някои от ъглите на вашите съседи, ако вашият не е наличен, измерване на разстоянието и ъглите между всички точки, намиране на всички промени на вашата къща, включително вашата къща, басейн , Сгради, огради, огради, пътеки и пътища и др. Налични са и други подобрения като санитарна канализация, дъждовни канали, надземни електропроводи и т.н., тъй като те могат да посочат маршрут през целия обект. Облеклото трябва да отразява това, но не винаги е задължително. Ще обсъдим сервитутите в следващата статия.

След като цялата полева информация е събрана, ръководителят на екипажа прави полеви бележки и изготвя предварителен чертеж на проекта. Това се дава на художника, който подготвя крайната картина за употреба. Проектантът ще прегледа всички гореспоменати карти, за да се увери, че всички линии на отклонение и сервитути са показани на чертежа. Анализираните разстояния и разстояния също се сравняват с разстоянията и посоките. Всички несъответствия или изкривявания са показани на изображението. Вашият адвокат използва черновата, за да определи дали има някаква друга правна работа, необходима при приключване. Ипотечна компания или банка използва това проучване, за да се увери, че инвестира в правилния имот (ако го притежава. Ужас)

И така, какво имате за парите си? Имате рисунка, която показва вашата къща на вашия парцел. Трябва да имате колчета и/или маркировки с всичките си ъгли. Уверете се, че знаете къде са вашите ъгли. Точният ъгъл се отбелязва с метален щифт или някакъв вид тръба. (Типът на паметника трябва да бъде показан на чертежите ви за проучване.) Може също да искате да го проверявате веднъж годишно, за да сте сигурни, че все още е там. (Въпреки че животните дават своя дял по-често от това.)

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *