Какво прави предстоящата рецесия в САЩ през 2008 г. на VOIP индустрията за глас по интернет протокол?

By | ноември 28, 2022

Какво прави предстоящата рецесия в САЩ на VoIP индустрията за глас по интернет протокол?

Добре известно е, че настоящата ситуация в Съединените щати доведе до тежка рецесия. Този опасен сценарий се вижда от: високите цени на газа, нарастващите цени на благородните метали като златото, отслабването на щатския долар, високата безработица и падащите цени на жилищата. Всичко това води до по-ниски разходи от бизнес към бизнес (B2B) и разходи от потребител до потребител (C2B). Тези събития предизвикаха огнена буря в социалните медии и разтревожиха много американци.

Интересното е, че VoIP е много по-евтино от традиционната PSTN телефония, така че е в по-добра позиция да преодолее бури като рецесията в САЩ. Все повече фирми могат да преминат към VoIP, за да спестят пари. Това се дължи основно на оскъпяването на пътуването поради поскъпването на горивата. VoIP позволява на служителите да комуникират по телефона на ниска цена. Webex и 1videoconerence, известен още като vmukti, са примери за евтини доставчици на видеоконференции. Срещите са зелен вариант, защото позволяват на хората да пътуват по-често със самолет и кола, като по този начин спестяват въглеродния си отпечатък. Ако някои от по-малките VoIP доставчици се затворят поради тази рецесия, други компании ще могат да увеличат своя дял на пазара на Voice over IP, като допълнително подобрят своя пазарен дял. VoIP клиентите се възползваха от по-ниските цени на VoIP доставчиците поради разширяването на мрежата. Може да звучи грубо, но VoIP индустрията е по-добре установена, отколкото беше през 2001 г., и няма да бъде потисната завинаги.

От отрицателната страна на спектъра, компаниите, които използват VoIP, могат да забавят. Доставчиците на VoIP услуги трябва да могат да се справят с малко количество трафик или може изобщо да не работят. Доставчиците на VoIP софтуер и производителите на оборудване ще отбележат по-ниски продажби поради увеличената бизнес активност. Те трябва да намерят нови начини да получат повече бизнес с по-малко търсене.

Платформите за доставчици на услуги предоставят на доставчиците на VoIP услуги хоствани PBX решения, набиране, SIP трънкинг, управление на точки, софтуерни телефони и др. Осигуряването на технология с отворен код, която прави много от техните услуги безплатни и достъпни за всеки, е един от начините, по които социалните медийни платформи и доставчиците на софтуер се справят с предизвикателствата на икономическия спад. Проектите с отворен код стават все по-популярни в световен мащаб, отколкото в САЩ поради агресивните практики на собственост в САЩ и мързела в чужбина.

Ще трябва да изчакаме и да видим как ще се развие всичко това и докъде ще стигне тази рецесия. Въпреки това VoIP индустрията изглежда се справя добре. Може би анализаторите на VoIP индустрията са прави, защото ниските VoIP разходи няма да навредят на VoIP индустрията толкова, колкото ще навредят на производителите на продукти от висок клас, които са уязвими от икономическия спад като Apple, която произвежда IPod mp3 плейъри, IPhone, Apple TV, аксесоари. и т.н. Може би експертите в индустрията надценяват как ще се справи VoIP в рецесията. Мисля, че в случая първото е правилно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *