Какво точно е VoIM?

By | февруари 14, 2023

Voice over Instant Messenger (VoIM) е нова технология, която позволява на хората да комуникират чрез приложения за незабавни съобщения. VoIM е много популярна и е функция, предлагана от всички основни услуги за незабавни съобщения, включително Windows Messenger, SKype, Yahoo! Messenger и различни други. Важно е да се отбележи, че VoIM не трябва да се бърка с VoIP (Voice over Internet Protocol), което е телефонна услуга, която предава гласови съобщения през Интернет.

Най-голямото приложение за VoIM е SKype, което има около 100 милиона потребители. Успехът на SKype е доказателство, че онлайн комуникацията е чудесен и забавен начин за общуване с много хора. Въпреки популярността си обаче, за много потребители VoIM се счита само за вторична комуникационна технология. Това е очевидно, защото въпреки че Skype може да има повече от 100 милиона потребители, се изчислява, че само 6 милиона потребители са влезли и използват програмата по едно и също време.

Въпреки че VoIM стана популярен, той все още е в началото си. В допълнение, все повече компании като Microsoft, Yahoo!, AOL и Google се състезават за успех на VoIM. Следователно всички марки, които предлагат VoIM, непрекъснато надграждат, обновяват и подобряват текущия си софтуер за IM, за да предоставят на потребителите мощни, интуитивни и стабилни VoIM услуги.

В допълнение, всяка програма за незабавни съобщения се разработва с различни интересни и забавни функции, като цветни шрифтове, игри, истории и др. Защо да включвате всички допълнителни функции, ако марките искат да подобрят VoIM? Причината за това е, защото те знаят, че дори ако потребителят се абонира за VoIM, той все още може да използва услугата за съобщения или други допълнителни функции, тъй като те са налични.

Ако искате да използвате VoIM, ще откриете, че услугата е безплатна и след като софтуерът за незабавни съобщения е инсталиран на вашия компютър, всичко, което трябва да направите, е да щракнете с мишката, за да влезете във VoIM. За да работи VoIM правилно на вашия компютър, имате нужда от следното:

o Силна интернет връзка

o Звукова карта

o Слушалки, които се свързват с компютър или високоговорители и микрофон

VoIM е страхотна услуга и може да ви позволи да общувате онлайн с хора в цяла Америка и дори по света, които са свързани към същата система за незабавни съобщения като вас.

Не се нуждаете от телефонен номер, за да използвате VoIM, но ако искате да научите повече за телефонен номер по някаква причина, предишното търсене на телефонен номер е само на едно кликване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *