Какво трябва да знае всяка компания за бизнес VoIP и свързаните с него съобщения

By | ноември 26, 2022

Бизнес VoIP решението е алтернатива на традиционния глас. Вместо да използвате големи специализирани канали между телефонни централи, можете да споделяте честотна лента с вашите услуги за данни, като използвате по-добре наличните ресурси. Освен това в днешната бизнес среда наличието на много продукти за унифицирани комуникации в рамките на VoIP средата е голяма подкрепа за бизнес комуникация на всички нива.

Без значение накъде върви вашият бизнес с VoIP бизнес стратегията… ключът е да разберете как комуникирате и какво искате да постигнете.

Търсенето на бизнес решение за VoIP или по-подходящо Voice Over Internet Protocol може да бъде непосилно за всеки бизнес. Има много разновидности на VoIP… и много плюсове и минуси… които трябва да имате предвид, когато обмисляте коя услуга да изберете. Целта на тази статия е да ви помогне да се ориентирате в техноговора, за да вземете решение, което ще ви спести време и пари.

БИЗНЕС VOIP

Първото нещо, което трябва да знаете за бизнес VoIP услугата е, че тя може да замени вашата телефонна компания. Независимо дали имате единична POTS линия (старомодна телефонна линия) или T1 глас (24 специални линии)… едно VoIP бизнес решение е предназначено да замени вашата телефонна компания. Вместо да използва гласа на вашата телефонна компания, VoIP криптира гласа ви и го изпраща по интернет.

За да може вашият глас да се предава цифрово през интернет, трябва да се уверите, че имате достатъчно честотна лента, за да поддържате връзката. За да подобрите качеството на вашата бизнес връзка, препоръчваме минимална T1 линия (за предпочитане ethernet влакна в зависимост от размера на вашия бизнес) – специална интернет връзка, която гарантирано ще работи през 99,999% от времето. Тъй като ще предадете вашата бизнес комуникация на тази технология, вашата интернет връзка ще бъде критична връзка. Не искате да рискувате да загубите служебен телефон, за да спестите няколкостотин долара от връзката си с честотна лента. Затова винаги избирайте T1 линия (за предпочитане ethernet влакна) пред DSL. Просто има бизнес смисъл.

Ако имате нужда от помощ за намиране и осигуряване на честотна лента… разработихме софтуер, който ще ви помогне да създадете кръгла маса за секунди. Можете да поискате оферта за честотна лента (и оферта за бизнес VoIP решения), като просто попитате в Business-VoIP-Solution.Com. Разбира се, тези думи са безплатни и без задължение. ЗАБЕЛЕЖКА:… всички форуми, намерени чрез това, включват БЕЗПЛАТЕН независим преглед.

След като имате високоскоростна интернет връзка, е време да изберете доставчик на бизнес VoIP услуга – компания, която ще насочи вашата гласова връзка към действителния телефон от другата страна. Вместо това вашият VoIP приемник ще бъде вашият отдалечен оператор. Доставчиците на услуги, с които работим, предлагат неограничени разговори до Съединените щати и Канада, всички на една фиксирана цена. За компании с повече от $40 локално и дистанционно използване на служител, VoIP си струва първоначалната инвестиция. Понякога има дори по-евтини опции за международни разговори {просто попитайте, ако искате}.

Има и други скрити предимства на услугата Business VoIP, като основното предимство е намаляването на честотната лента, необходима за редовни телефонни разговори. Тъй като VoIP предаването изисква само 32 KB честотна лента, можете да конфигурирате до 24 „VoIP линии“ на Data T1 и все пак да имате 768 KB оставащи за високоскоростен интернет достъп! Това означава, че можете да прехвърлите целия си телефон към съществуващия си T1 и все още да имате половината честотна лента, предназначена за данни.

Друго предимство на VoIP е приоритизирането на гласовите сигнали, които се генерират, когато говорите. Ако никой не говори, VoIP линията не изпраща никакви данни. Това позволява на вашата линия T1 да разпределя честотна лента според нуждите, вместо да блокира целия път на данни.

Бизнес VOIP означава интелигентна комуникация. Независимо дали става дума за байпас система, интегрирана комуникация (интегриран телефон, имейл, IM и т.н.) или специфично приложение на самия телефон, силата на IPT е в приложенията. Всъщност стабилните възможности и функционалност на съществуващите комуникационни мрежи са истинска търговска точка за приемане на бизнес VoIP.

В индустрията на мобилния маркетинг функцията „намери ме и ме последвай“ може да бъде ценна. В организация, където трябва да се спазват крайни срокове, може да са необходими настройки за контрол на повикванията с посочване и щракване. Някои организации могат да се възползват от разширени входни показатели за проследяване на сроковете за плащане. Разрешаването на виртуална мобилност за цялата ви работна сила, подобрените видео/конферентни услуги и лекотата на използване, докато пътувате по света, са основните атракции за бизнеса.

С толкова много функции, налични на толкова много платформи… рядко виждате всеки потребител да използва едни и същи контроли и функции. Свободата да управлявате комуникациите на ниво един потребител прави VoIP страхотно бизнес решение. В допълнение, съчетаването на Business VoIP технологията с функцията Unified Communications отваря неограничени възможности и приложения за днешните бизнес процеси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *