Какво трябва да търсите в работа за конферентна връзка с настолен компютър?

By | февруари 18, 2023

В днешната технологична революция видеоконференциите се превърнаха в „лесни за използване“ услуги, базирани на облак. Нямате нужда от скъпо оборудване като видеокамери, системи за редактиране на видео и проектори, разположени около конферентната маса. Всичко, от което се нуждаете, е компютър или лаптоп с уеб камера и добра интернет връзка за вас и вашите присъстващи и сте готови. Тези нови услуги се наричат ​​видеоконференции и има някои неща, които трябва да търсите, когато избирате една от тези услуги.

Първо, искате да се уверите, че видеото е HD или видео с висока разделителна способност. HD качеството е много ярко и ясно изображение. Не е сив или измит. Цветовете са живи и изглеждат сякаш сте в стаята с колегите си.

Второ, искате да погледнете как се чувстват думите. Трябва ли да се обадите на друг конферентен мост или гласът е включен в компютърната услуга? По принцип всички тези отговори са възможни. Аудиото на глас по интернет протокол (VOIP) е добра функция за видео услугата, но може да откриете, че качеството е по-добро за срещи с по-малко участници, да речем пет или десет страни за всяко повикване. Колкото повече страни добавите, толкова по-голям е шансът една от страните да има слаба интернет връзка, което да доведе до шум или шум в аудио частта на разговора. При VOIP глас услугата трябва да бъде записана в един запис.

Използването на Audio Bridge осигурява отличен звук дори в голяма тълпа. Обаждане от сто или повече може да се управлява безпроблемно с помощта на конферентен мост.

Следващото нещо, което трябва да търсите, са инструментите за онлайн срещи. Проектът, който изберете, трябва да има подобни онлайн инструменти, като слайдшоута на PowerPoint. Трябва да има връзка, която да позволява изтеглянето и съхраняването на слайдовете на PowerPoint в облака за бъдеща употреба. Освен това трябва да бъде включено споделяне на работния плот, което ви позволява да споделяте файлове, съхранени на вашия компютър. Можете да донесете документ и да позволите на конференцията да прави промени и да участвате в промените. Трябва да има налични справочни инструменти, които да помогнат при изготвянето на договори и документи. Чатът на живо също трябва да бъде включен в личния чат с други хора или група. Гласуването също трябва да бъде включено като фактор.

Един страхотен инструмент по ваш избор трябва да има всичките три технологии за телеконференции, HD видео, VOIP глас и всички инструменти за уеб конференции, всички събрани в една услуга, базирана на облак. Тази услуга ви позволява да можете да виждате всички зрители на вашите рецензии едновременно, да чувате какво казва всеки и да можете да координирате документи и презентации. Тези услуги обикновено са евтини, неограничено използване, в зависимост от броя на участниците във вашите разговори.

Има много услуги за видеоконференции, от които можете да избирате, така че когато правите дължимата грижа, уверете се, че горните функции са включени в избраната от вас услуга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *