Как да идентифицирате GPS проследяващи устройства

By | ноември 28, 2022

Новата технология за GPS автоматично проследяване позволява на почти всеки да проследява всеки. В допълнение, почти всички нови смартфони имат вградени възможности за GPS проследяване. Някои дори могат да изпращат информация за местоположение дори когато батерията е извадена. Всичко това ви кара да се чудите какво се е случило с поверителността ви. Отговорът е, че няма тайна. Разбира се, има законови ограничения за това как и кога можете да използвате новата технология за проследяване, но идентифицирането на GPS устройства понякога може да бъде трудно.

Има основно два вида технологии за GPS устройства за проследяване, достъпни за хората. Най-простият се нарича проследяващо устройство без или скъпо. Това устройство също е много трудно за откриване и защита. Тези устройства могат да бъдат малки като кибритена кутийка и могат да бъдат скрити навсякъде. Те са прикрепени към превозното средство или човек и след дълъг период от време трябва да бъдат върнати. След премахване на устройството, то обикновено се свързва към вашия компютър и информацията се изтегля в базата данни, предоставена от производителя на устройството.

Може би най-добрата защита срещу пасивни/скъпи устройства за проследяване идва под формата на GPS блокер. Тези малки модули се прикрепят към порта за запалка на вашия автомобил и осигуряват приблизително 30 фута покритие от всяка страна. Предлагат се и по-малки мобилни устройства, които работят с батерии, които също осигуряват краткотрайна изолация. Тези единици могат да варират в цената от $200 до $850.

Вторият тип GPS автоматично проследяване или GPS устройства за проследяване се наричат ​​устройства за проследяване в реално време. Тези единици правят, както подсказва името, те предоставят информация в реално време за лицето или превозното средство, което се проследява. Това стана възможно благодарение на използването на мобилни технологии. Последните технологични подобрения значително намалиха размера и надеждността на тези устройства за проследяване. Можете да закупите захранвана с батерии батерия с размерите на малък мобилен телефон, която ще осигури до една седмица информация за проследяване, преди батерията да има нужда от зареждане. Тези устройства обикновено са прикрепени към превозното средство и използват електрическата система на превозното средство за захранване на проследяващото устройство.

Устройствата за проследяване в реално време често изискват от потребителя да сключи договор с компания за GPS проследяване. Тези компании често предоставят инструменти за наблюдение и софтуер за проследяване на устройството на вашия компютър. Съгласно договора информацията ви се качва на интервали от време. Най-популярните качвания са от 5 до 10 минути.

Защитата на този тип проследяващо устройство е лесна с комбинирано устройство за блокиране на мобилен телефон/GPS. Цената на тези единици варира от $300 до $1000. Разбира се, мобилен телефон или GPS блокиращо устройство може да направи същото. Освен това, ако смятате, че сте следени незаконно, можете да се свържете с местната правоприлагаща агенция и да им позволите да направят снимка на превозното средство или това, което е включено. По-малките адвокатски кантори нямат тази възможност и в този случай е по-вероятно да закупите скенер и да го сканирате сами.

Дума към мъдрите, ако сте замесени в престъпление. Горната информация няма да попречи на правителствените агенции на САЩ да проследят вас и вашите превозни средства.

Като цяло е незаконно да следвате някого без негово разрешение. Въпреки това, поради факта, че е трудно да се идентифицират много устройства за проследяване, е възможно забраненият GPS автомобилен тракер и технологията за проследяване на хора да продължат да работят.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *