Как да изберете правилната VoIP услуга

By | декември 8, 2022

Услугата Voice-over Internet Protocol (VoIP) е въведена и все още е разрастваща се технология, която предлага няколко нови функции, докато се развива. Въпреки че е вярно да се каже, че има много оператори на VoIP пазара, които имат свои собствени „специални функции“, едно нещо е общо за всички: те разчитат на широколентова интернет връзка и не включват традиционните телефонни доставчици в системата на нещата. Правейки това, те предлагат ценови пакети, които са много по-ниски от обикновените телефонни връзки. И така, как да тествате всеки доставчик на услуги и след това да инсталирате връзката си в офиса или у дома? Какво трябва да търсите при избора на доставчик на услуги?

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да вземете решение.

Перфектен за вашите точни нужди

Първо, трябва да измерите услугите, предоставяни от доставчиците като Vonage, Lingo и Skype, и да приложите това към вашето работно място и нужди. Доставчикът на услуги може да ви предостави най-добрите функции, но не е добре, ако не можете да ги използвате. Ако целта ви е да провеждате много международни разговори, особено до Европа и Азия, Lingo е за вас. Lingo е чудесен вариант, ако напуснете САЩ, защото можете да вземете номера си в САЩ със себе си, където и да отидете, и да се обаждате в САЩ на местни цени. Lingo се предлага и с най-ниската цена в своята гама.

Skype се различава от Lingo и Vonage в едно важно отношение: той не използва телефона като средство за комуникация. Въпреки че обажданията по Skype към и от обикновен стационарен телефон все още са надеждни, Skype е най-добрият вариант, ако вие и вашият компютър сте в противоречие и имате приятели и семейство, които споделят едни и същи интереси. За разговори от компютър към компютър Skype е най-добрата гласова опция и няма цена.

Качество на звука и надеждност

Ако основната ви услуга е добра за разговори и не искате да плащате малко повече, помислете за Vonage. Vonage се предлага със същите функции като Lingo, но има по-малко функции за обаждания и ехо. С Lingo бъдете готови да пожертвате мобилното качество. На един конкурентен пазар всеки доставчик на услуги обещава най-добрите услуги и условия и не можете да сте сигурни в сделката. Ако инвестирате месечно/тримесечно/годишно, по-добре е да се спрете на пакет, който има гаранция за връщане на парите зад себе си. И Vonage, и Lingo предлагат пробни периоди.

Поставяне на трудности

Трябва също така да помислите колко лесно – или трудно – е да настроите услугата както за бизнес, така и за домашна употреба. За един потребител процесът не е толкова сложен, колкото за няколко потребители в офис. Трябва да сте сигурни, че спестяванията, които правите от печеливша работа, не могат да бъдат компенсирани от инвестицията. Например, трябва да имате предвид, че в офиса използването на VoIP ще увеличи напрежението върху вашата широколентова връзка и може да се наложи да инвестирате в надграждане на вашите интернет възможности.

Проблеми, свързани с широколентовия достъп

Не забравяйте, че VoIP изисква широколентова връзка, за да работи. Преди да вземете окончателно решение за VoIP пакет, трябва да направите малко проучване относно честотната лента, която услугата изисква, и да се уверите, че доставчикът на интернет услуги може да съответства. Ако изпитвате постоянни прекъсвания на захранването или интернет, може да плащате за услуга, която не можете да използвате правилно. В такива случаи винаги е по-добре да запазите традиционния си телефон като резервно копие.

Гъвкавост за излизане

VoIP все още е тук и бъдещето може да донесе повече доставчици. Ето защо е важно да не сключвате дългосрочен договор или ангажимент със спонсор; запазете метода на промяна със себе си.

Интернет комуникацията е бъдещето и дори някои доставчици на телефонни услуги признаха това, като въведоха свои собствени VoIP пакети. Колкото повече опции, толкова по-голям е той. Като потребител, от вас зависи да използвате правилния пакет, за да извлечете максимума от него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *