Как да изберете GPS за вашия велосипед

By | ноември 26, 2022

GPS системата на вашия мотоциклет може да превърне пътуванията ви в приключения. Отключвайки нови функции, можете да намерите невероятни места за изследване, като планирате пътуванията си у дома и изтегляте маршрутите си на вашето GPS устройство. Очакват ви нови места, дестинации и пътешествия; и безопасността и увереността, че никога няма да се заблудите.

GPS система за вашия мотоциклет също може да ви помогне да направите пътуванията си възможно най-комфортни и без стрес. Ако имате нужда от почивка или горивото ви свършва, вашият GPS може да ви помогне. По-важното е, че вашето GPS устройство може да ви насочи обратно на безопасно място, ако се изгубите или случайно вземете грешен завой. С гласова навигация и приложения, пълни с интересни точки (POI), като бензиностанции, ресторанти, сервизни центрове и хотели; Вашият GPS може да ви осигури забавно и непрекъснато пътуване.

Звучи ли ви като перфектната играчка? Е, с GPS системите, които стават все по-популярни и новите модели и модели постоянно се появяват по рафтовете, може да е трудно да разберете кое GPS устройство е най-доброто за вашите нужди.

За да ви помогнем, добра идея е да разгледате следните точки, преди да закупите първия си GPS за мотоциклет.

Какъв вид GPS ви е необходим за вашия велосипед?

Захранването му подходящо ли е за вашите нужди?

Животът на батерията на вашия GPS отговаря ли на вашите нужди?

Как вашият GPS издържа на вибрации и твърди изделия?

Имате ли нужда от двупосочна комуникация?

Колко лесно се променя вашият GPS?

Колко лесно се променя вашият GPS?

Каква е правилната цена?

Какъв вид GPS ви е необходим за вашия велосипед?

Има три вида GPS устройства за мотоциклети; външни модули, GPS модули, предназначени за вашия мотоциклет/скутер, и GPS/PDA хибриди.

Ако също обичате дейности на открито като планинско колоездене, бягане или къмпинг; Преносим GPS, който можете да носите навсякъде със себе си, би бил идеален. Освен че следят вашия трафик, различни сателитни навигации, като Garmin Quest 2, работят във всяка кола. Освен че карате мотоциклет, можете да го вземете в колата си, на лодката си или дори в самолета с вас.

GPS устройствата, предназначени изключително за мотоциклети, могат да ви предоставят някои много интересни функции. Проектирани специално с мисълта за вас, мотоциклетистите, устройства като TomTom RIDER имат здрав, устойчив на атмосферни влияния капак, видими с ръкавици опции и екрани против отблясъци. Едно от най-новите нововъведения, въведени от TomTom в областта на практическата комуникация, е машина, която изпраща вашите устни инструкции чрез Bluetooth слушалка, използвайки слушалка, която се намира в каската ви.

Последният тип GPS устройство, което може да ви заинтересува, е PDA/GPS хибридът. Въпреки че тези устройства са проектирани с мисъл за мобилността, много от тях идват с допълнителен бонус от наличието на голям екран. И така, подобно на външните GPS устройства, този тип GPS би бил чудесен за онези от вас, които обичат дейности на открито. С интегриран PDA в допълнение към това, GPS/PDA устройства, като Mio A201 например, могат да бъдат полезни за работа и забавление. С функции като Microsoft Outlook, Word, Excel и Powerpoint можете да работите по всяко време и навсякъде. Ако обичате да слушате музика, докато пътувате, да играете игри или да съхранявате цифрови снимки, GPS устройство като това е добър избор.

Вашият мотоциклетен GPS приемник отговаря ли на вашите нужди?

Когато избирате GPS за вашия мотоциклет, добра идея е да прецените колко точни искате да бъдат вашите сигнали по отношение на това къде се намирате.

Повечето GPS устройства, налични днес, имат точност от около 6-8 метра. Повечето нови GPS модели обаче са изградени с технологията WAAS (Wide Area Augmentation System), което води до точност от 3-4 метра през 95% от времето. Garmin Quest 2 например има външна антена с 12-канален WAAS GPS приемник; осигуряване на точно местоположение до 9 фута.

Ако обичате да карате в гъсти гори и в градски райони, важно е да знаете, че GPS устройствата, които включват новия комплект чипове SiRF Star III, са частите, за които трябва да внимавате. Този чипсет от висок клас с ниска мощност е много привлекателен в среди с много страници. Също така си струва да се отбележи, че GPS устройствата с външни антени са добри за поддържане на сигнал в гъсти гори.

Животът на батерията на GPS на вашия мотоциклет отговаря ли на вашите нужди?

Това е свободата да караш навсякъде с GPS; Животът на батерията е важен фактор, който трябва да имате предвид. Повечето GPS устройства използват 2, 4 или 6 „AA“ батерии, които издържат до 6 часа. GPS устройствата с включени акумулаторни батерии са добър избор, ако понякога губите представа за времето. С GPS система като TomTom RIDER можете да зареждате батерията си у дома, подготвяйки се за следващия маршрут, или да продължите със захранването, като зареждате своя GPS директно от батерията на велосипеда си.

Колко устойчив е вашият мотоциклетен GPS на вибрации и твърди изделия?

Със свободата да карате навсякъде и да не се изгубите, гарантирано е, че вашият GPS ще се използва често (и ще се повтаря). Ето защо е важно да вземете предвид колко здрав е вашият GPS, за да се справите с това.

GPS устройствата, проектирани специално за мотоциклети, като TomTom RIDER, са проектирани с тази мисъл. Не само, че е устойчив на атмосферни влияния, неговата здрава външна обвивка и силна защитна обвивка са проектирани да издържат на всеки сблъсък.

Въпреки че повечето GPS устройства се доставят с стойка, важно е да използвате стандартна дистанционна стойка, ако вашият GPS ще се използва редовно на вашия мотоциклет. RAM стойки на NPI, които бързо се превръщат в индустриален стандарт, създават антивибрационна топка и метална система за монтаж, която ви позволява да монтирате всичко, навсякъде със защита от удар и издръжливост. Това може да бъде чудесно допълнение към Garmin Quest 2 GPS, ако купувате този преносим GPS за интензивна употреба на вашия мотоциклет.

Искате ли GPS на вашия мотоциклет да има двупосочна комуникация?

Някои от най-новите GPS системи, въведени на мотоциклети, издигнаха двупосочната комуникация на съвсем ново ниво.

Ако имате GPRS Bluetooth мобилен телефон, струва си да се отбележи, че повечето сателитни навигации, като TomTom RIDER, ще включват Bluetooth приемник, наред с много други функции. С възможността да свържете телефона си чрез Bluetooth и да получавате входящи повиквания чрез GPS и Bluetooth слушалки, не е нужно да сваляте ръкавиците и каската си, за да отговорите на телефона си.

Можете също така да използвате безжичната Bluetooth мрежа на телефона си и с някои видове GPS, за да получавате информация за трафика в реално време.

Обичате ли да карате на групи? Струва си да се отбележи, че има някои скорошни инструменти, които могат да бъдат предоставени в радиото, които не само ще ви позволят да комуникирате с други членове на вашата група, но и ще показват местоположението на всички на вашия екран.

Колко лесна е смяната на GPS на вашия мотоциклет?

Тъй като пътищата се променят постоянно, възможността за лесна смяна на вашето устройство и на разумна цена са важни фактори, които трябва да имате предвид при избора на вашия GPS.

Важно е да се отбележи, че всеки тип GPS ще бъде модифициран по различен начин, така че трябва да изберете метода, който е най-подходящ за вас.

Тези, свързани с PDA, като Mio A201 например, се актуализират чрез компютър, докато специализираните части за автомобили се актуализират чрез CD. Това трябва да бъде закупено от доставчика на данни за пътна карта.

Някои доставчици на специализиран софтуер имат решения за картографиране, които могат да бъдат изтеглени на вашето GPS устройство. По-специално TomTom управлява услугата TomTom PLUS.

Избор: Бюджетни съображения

По принцип вашият избор може да бъде прост: Купете най-скъпия GPS, който можете да си позволите, който отговаря на вашите нужди.

Важно е, използвайки моите указания по-горе, да изберете кое е най-важно за вас. Ако имате нужда от актуален GPS за вашия мотоциклет; с функции като виртуална реалност, информация за превозното средство при поискване, разговори със свободни ръце, гласов превод чрез bluetooth слушалки, информация за местоположението на камерата за скорост плюс хиляди полезни функции, GPS системите като TomTom RIDER започват от около £550 на. ДДС.

Ако обаче търсите повече играчка, с която да си играете, с GPS, който може да ви отведе само от точка А до точка Б, тогава ръчното устройство би било по-добър избор. С редица функции, като просто гласово управление, функция за компас, MP3 плейър и навигация в реално време, GPS устройствата като Mio 268 и Garmin Quest 2 са идеални за мотоциклетизъм, както и за различни дейности на открито . Mio 268 е ръчно GPS устройство с подобни характеристики, започващо от около £250 вкл. ДДС.

За да разгледате гамата от намалени GPS системи за вашия мотоциклет или аксесоари и софтуер за вашите GPS системи за мотоциклети, посетете http://www.globalpositioningsystems.co.uk.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *