Как да инсталирате VOIP телефони във вашия дом

By | декември 16, 2022

Ние сме създания на навика и когато свикнем да правим нещата по определен начин, става трудно да се променим. За някои хора това се отнася и за настройване на домашна VOIP услуга в дома им. За разлика от традиционните телефони, където вашият дом може вече да е окабелен с телефонен жак на стената във всяка стая, вашият дом може да няма същото окабеляване като VOIP. Но все още можете да използвате VOIP в дома си и има няколко начина да направите това.

Нека да разгледаме компонентите на вашия VOIP. Когато решите кой VOIP доставчик да използвате, ще намерите VOIP адаптерна кутия, известна още като ATA кутия. Тази кутия е малка колкото слот за карта и е „умното“ зад VOIP. Един кабел от тази кутия ATA се включва в резервния жак на вашия високоскоростен интернет рутер, а вашият обикновен жак RJ-11 от вашите обикновени щепсели към другия край на кутията ATA.

Е, някои от вас казват, че вече имате проблем, тъй като вашият модем за високоскоростен Интернет има ЕДИН жак и там включвате компютъра си за достъп до Интернет. Да, това е проблем, но не е голям. Трябва да отидете в Best Buy или Radio Shack или някое подобно място и да вземете HUB. Най-лесният начин да мислите за него е като за удължител за вашия високоскоростен интернет модем. Включвате захранването и след това прекарвате кабел от платката към жака на вашия модем за високоскоростен интернет. Сега включвате компютъра си в един от жаковете на хъба (вероятно ще имате 3 или 4 от тях) и включвате кабела от вашата VOIP ATA кутия в другия жак на хъба. Преди да напуснете Best Buy или Radio Shack, уверете се, че имате кабели с RJ45 щепсели на двата края – един от тях преминава от хъба към вашия модем, а другият минава от вашата VOIP ATA кутия към хъба.

Сега с вашата VOIP ATA кутия, включена в хъба или директно във вашия високоскоростен интернет модем, ако имате резервен жак, просто включете обикновения си телефон в RJ-11 жака на ATA кутията и сте готови. отивам.

Но защо да използвате своя VOIP телефон в цялата къща, без да го свързвате със стая с ATA кутия и модем за високоскоростен интернет? Тук имате няколко възможности. Можете да използвате безжичен телефон, където можете да се свържете с базовия модул в кутията VOIP ATA, тогава трябва да сте готови. Препоръчвам безжичен телефон, който е в диапазона 5,8 Ghz, за да ви осигури най-доброто покритие.

Ако искате да имате повече телефони в къщата, бих препоръчал една от стойките за безжични телефони. Някои от тях могат да поберат до 8 безжични телефона с едно основно устройство.

Има места в интернет, които ще обяснят как да свържете вашата VOIP ATA кутия към външното окабеляване на вашия домашен телефон, така че RJ-11 жаковете, които вече имате във всяка стая, да могат да се използват. Въпреки че това е възможно, не се препоръчва. Има няколко истории за хора, които са взривили своята ATA кутия и/или всички телефонни кабели в дома си, защото не са знаели достатъчно за електрическите изисквания за настройка на такава система. Освен ако не сте електротехник или сервиз на телефонна компания, този метод може да причини повече проблеми, отколкото да реши.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *