Как да намерите източника на загуба на пакети в интернет

By | януари 30, 2023

Загубата на пакети в интернет може да наруши трафика на глас и данни. Може да забави скоростта на интернет и да попречи на виртуални услуги като виртуални частни мрежи (VPN). Загубата на пакети може да доведе до бавно, болезнено или объркващо аудио и видео предаване. Може също така да блокира повиквания с глас по интернет протокол (VoIP).

Инструментът за тест за загуба на IP пакети и забавяне предоставя начин да тествате вашата интернет връзка за загуба на пакети. Анализира пътя от тестовия център до всеки публичен IP адрес. Той ще открие източника на всеки проблем, независимо дали е връзката на потребителя или неизправност в мрежата на ISP. Той автоматично ще открие всички промени в ISP и ще проследи статистиката отделно.

Намиране на източника на загуба на пакети

IP адресът, който се наблюдава, се нарича IP адрес на местоназначение. Добрата интернет връзка трябва да има загуба на пакети от 0,1% или по-малко. Ако загубата на пакети е 0,1% или по-малко за IP адреса на местоназначението, тогава загубата на пакети за всеки друг източник може да бъде игнорирана.

Ако загубата на пакети е по-голяма от 0,1% за IP адреса на местоназначението, проверете преходите възможно най-скоро. Показват ли подобни загуби? Ако го направят, тогава първият скок, при който започват да се появяват изгубени пакети, може да е причината.

Погледнете времевата линия в долната част на страницата с отчет за модела на маршрута (RP). Ако пакетите за загуби са групирани заедно през деня, ограничете времето за отчет в долната част на страницата до точно преди началото и края на един пакет за загуби. Дали загубата на предполагаемия хоп все още представлява подобна загуба? Ако е така, щракнете върху адресната хипервръзка, за да сравните двата хопа по-отблизо. Дали загубите във времето все още изглеждат същите? Ако не, опитайте друг хоп като причина за загубата на пакети.

Загуба на пакети на източника само на IP адрес на местоназначение

Ако загубата на пакети е по-голяма от 0,1% за целевия IP адрес, а не за хоповете, които са точно преди него, тогава източникът на проблема е между последния хоп с най-малко загуба на пакети и целевия IP или в устройството, отговарящо на ping до IP адреса на местоназначението.

Други причини за загуба на пакети на целевия IP включват:

1. Проблеми с оборудването с кабелния/DSL модем или рутер, включително оборудване, което може да прегрее.

2. Мост/невидим превключвател или друго мрежово оборудване (т.е. концентратор) пред целевото IP устройство.

3. Бавна интернет връзка. С други думи, количеството трафик при дадена скорост. Моля, обърнете внимание, че предоставената скорост може да се различава от очакваната или обещаната скорост.

4. Окабеляване извън или вътре в къщата, но пред устройството, което отговаря с ping към IP адреса на местоназначението. Управлението на проводниците може да се влоши или да се влоши поради времето, възрастта, животните и други природни фактори.

5. Смущения в околната среда от микровълни, безжични радиостанции, хладилници и т.н. в непосредствена близост до кабелен или кабелен/DSL модем или рутер.

Ако Интернет е DSL зона:

1. Някои вериги, като например често използваните T1s, в кабелния пакет на местния оператор за обмен (LECs) могат да пречат на DSL честотите.

2. DSL сплитерът, който разделя телефона от DSL веригата, може да е повреден.

3. LEC може да има намотки или мостови ленти върху кабела, който осигурява DSL сегмента.

4. Някои аналогови устройства като факс машини или безжични телефони са били свързани към телефонната линия преди DSL да се раздели на DSL сегмента.

Ако интернетът се осигурява от кабелен модем:

1. Коаксиалният кабел минава през няколко части преди кабелния модем.

2. Кабелният модем е свързан към грешен порт на рутера.

3. Нивото на предаване на кабелна телевизия в децибели е много ниско. Инсталаторът на кабели обикновено първо проверява това. Имайте предвид, че нивото на децибелите може да се променя през деня.

Рестартирайте отчета

Когато причината за проблема бъде отстранена, изпълнете отчета отново. има ли разлика Ако не, потърсете други източници на проблеми. И не забравяйте, често има множество източници, които причиняват проблеми с интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *