Как работи интернет телефонната услуга – VoIP

By | февруари 10, 2023

Чували ли сте за интернет телефонна услуга / VoIP? Може да сте използвали тази технология преди, но наистина ли знаете как работи? Разгледайте бързо процеса, за да разберете защо тази система за разговори е популярна и достъпна.

технология

Технически, VoIP приема вашия глас и преобразува този глас в цифров подпис, който може да бъде изпратен по интернет – и следователно по целия свят. Освен това, ако лицето от другата страна използва стационарен телефон, се прави друго преобразуване, за да се разбере гласът като нормален разговор.

Основни инструменти за телефонни услуги / VoIP

VoIP разговорите се осъществяват с помощта на друг софтуер и устройства. Ако комуникирате стриктно с компютър, тогава са необходими само тези програми. Ако използвате обикновен телефон, ще ви е необходим и адаптер, за да се свържете с интернет. И в двата случая входящите повиквания използват мелодии, за да ви предупредят за входящо повикване.

Разбира се, за да работи една дигитална марка онлайн, комуникацията е от съществено значение. Тя трябва да бъде високоскоростна, като например широколентова връзка чрез кабел или DSL модем. Безжичната VoIP комуникация е възможна и през интернет в горещи точки като летища, библиотеки, общини и др.

За използване с компютър VoIP ще изисква микрофон и високоговорители за комуникация и чуване на звук. Някои потребители, които използват тази услуга със своя компютър, обичат да свързват слушалки, за да намалят комуникационния процес и да запазят част от разговора си частен.

Със стационарните телефони потребителите могат да извършват повиквания както винаги, но някои компании изискват от тях да започнат да набират определен номер. Проверете при отделния доставчик на услуги, за да разберете точната политика.

Пестя пари

Интернет/VoIP разговорите често се предлагат на много ниски цени и са това, което повечето потребители очакват от доставчиците на мобилни телефони. Това включва безплатни разговори на дълги разстояния, изчакване на повикване, пренасочване на повиквания и др. Тъй като просто използвате вашата широколентова връзка, няма допълнителни такси за инсталиране и други месечни услуги, което го прави рентабилно.

Има много предимства при използването на интернет телефон / VoIP за вашите лични и/или бизнес нужди. Може би най-голямата полза идва от спестяването на разходи. Разгледайте опциите, с които разполагате, за да започнете да използвате най-новите технологии и да започнете да пестите пари от телефона си веднага.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *