Как работи VoIP телефонната услуга?

By | ноември 16, 2022

От години фирмите заменят своите аналогови телефони с VoIP телефонна услуга. В ранните си години VoIP спечели репутацията си сред потребителите и скептиците, които го нарекоха ненадежден; въпреки това през цялата си история тази нова комуникационна технология се разрасна експоненциално и остави своя отпечатък като надеждно и ефективно средство за комуникация за фирми от всякакъв размер.

Днес фирмите използват VoIP функции, за да комуникират с клиенти и партньори, непрекъснато да развиват своя бизнес, да наблюдават представянето на служителите и да изграждат лоялност на клиентите. Използвайки силата на облака, VoIP също предлага гъвкавост и простота, които аналоговите потребители не могат да видят.

Докато аналоговата телефонна услуга поддържа комуникациите на едно място, VoIP ви позволява да правите и получавате вашите бизнес обаждания от всяко устройство (офис, мобилен телефон или софтуер за софтфон) или да ги препращате към външни местоположения и разширения.

Гъвкавостта и удобството на тази технология е това, което много потребители харесват при бизнес VoIP доставчиците.

Малките фирми и предприятия също могат да използват VoIP телефон, за да създадат имиджа на голяма компания с функции като помощници на автомобили и бързи менюта.

Какво можете да очаквате от VoIP телефон?

VoIP приема аналогови гласови сигнали и ги преобразува в цифрови данни, които могат да бъдат изпратени по интернет. С по-малко честотна лента, необходима за предаване на данни, има по-малко трептене, което прави тихите гласове да звучат по-добре и по-малко обаждания, които подлудяват всички.

Ефективността на разговорите, спестяването на разходи и лесната настройка са движещите сили зад VoIP, но има няколко неща, които отличават тази комуникационна технология.

Ето няколко неща, които можете да очаквате, когато използвате VoIP телефон:

  • Изпращане на обаждания
  • Гласова поща към имейл
  • Автоматичен придружител, известен още като цифров рецепционист или облачен рецепционист
  • Непрекъснато обаждане
  • Възможни клавиатури
  • Програмна интеграция
  • Показване на ID на обаждащия се
  • За да отмените повикването
  • Свикайте срещата
  • Възможности на мобилен телефон

VoIP телефонната услуга може да изглежда като голяма промяна във вашия стил на комуникация, но ако искате да говорите с консултанти, ще откриете, че това е лесна промяна.

Най-добрият начин за бизнес комуникация

Правилна подготовка

Дори в близкото минало внедряването на бизнес телефонни системи е трудно и скъпо в сравнение с облачните телефони. Изисква потребителите да свържат кабелите и да видят кои линии са свързани към разширението; Много заети собственици на бизнес често в крайна сметка наемат някой, който да настрои или да прекара часове по телефона с тяхната телефонна компания.

С VoIP времето, необходимо за стартиране и работа, е кратко и повечето доставчици на VoIP услуги предлагат поддръжка, за да ви помогнат на всяка стъпка от пътя. В повечето случаи обаче това е толкова просто, колкото да включите вашия IP телефон и да го оставите да се свърже към съществуващата ви мрежа.

Няма кабели или линии, за които да се притеснявате, тъй като доставчикът на услуги се грижи за по-голямата част от настройката, преди да получите новото си устройство. Когато използвате VoIP телефон, вашите настройки идват предварително конфигурирани за вашия телефон, така че всичко, което трябва да направите, е да свържете телефона си към правилните портове и сте на път.

Най-добрата част?

Тъй като VoIP е базиран на облак, вашият доставчик може да поеме съхранението на оборудване и сървъри, които поддържат вашите комуникации, във ваши ръце, като управлява техните сървъри и ИТ персонал за ваше удобство.

Това означава, че всеки бизнес може да се наслаждава на използването на тази технология, независимо от размера на своя сайт.

Намалете разходите

Бизнесът получава повече приходи, когато се отдалечи от традиционните мобилни телефони. Със старите PBX системи трябваше да наемете ИТ персонал, който да поддържа оборудването в офиса ви, да плащате такси за междуселищни разстояния и ако искате да добавите линия към офиса си, трябваше да платите на телефонната компания повече за телефонния номер. и изпълнение.

Модерната VoIP технология изисква само еднократна такса и месечен абонамент въз основа на цените на плана за услуги. Тарифите за междуселищни разговори варират между доставчиците, но повечето предлагат неограничени разговори с конкурентни международни тарифи.

Лесната инсталация, ниската цена и мощните функции правят VoIP идеално решение за бизнес комуникации. Не е изненада, че VoIP отбелязва бърз растеж без признаци на забавяне през следващите години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *