Как уебмастърите могат да спасят хората от природни бедствия

By | февруари 10, 2023

Ако има нещо, което трябваше да научим наскоро след 911 г., урагана Катрина и Хаити, това е, че въпреки технологията, с която разполагаме, има проблем с ефективната комуникация по време на бедствия. Експертите се чешат по главите, докато аварийните работници се борят да намерят начин да общуват помежду си и да работят ефективно, докато хората клатят глави от привидното объркване. За мнозина изглежда, че повредите на мобилните телефони, интернет и мобилните радиостанции, които се случиха по време на Катрина, все още не са разгледани. Дискусиите за надграждане на мрежата, добавяне на платформи за мобилни телефони и създаване на съвместимост на мобилните телефони са включени в дадения микс, но реалността е, че всички те идват с големи проблеми, неразрешими прилики и високи показатели за разходи. И в тази пропадаща икономика никой не е намерил начин да намери решения на тези проблеми, истината е, че те не работят.

Това, което е реално, е връщане към изпитан и истински комуникационен метод, който е надежден, икономичен и доказан във времето за работа в различни приложения, включително природни бедствия. Това средство за комуникация са пейджърите. Когато повечето хора чуят думата пейджър, те се сещат за старомоден „бийпър“, който не е много привлекателен и прелюбодеен в сравнение със смарт телефон, който има приложение за всичко, освен за комуникация в случай на природни бедствия. Въпреки това, ако старият звуков сигнал е това, което ви идва на ум при думата „пейджър“, тогава магазин за пейджъри трябва да бъде в списъка ви и то скоро.

Днешните целеви страници са усъвършенствани и могат да направят повече през „деня“ и включват еднопосочни целеви страници, двупосочни целеви страници и уеб и имейл целеви страници. Светлината на пейджъра обаче се намира в начина, по който пейджърът получава своите сигнали и изпраща съобщения. За да работят мобилните телефони, те разчитат на мрежи, на които е назначен един канал, за да се свържат с мобилен телефон с много малък обхват и след това разчитат на мрежата да „пренасочи“ повикването към друга платформа, ако има наличен канал . не пълен. От друга страна, пейджърите използват мрежа за едновременно предаване, която едновременно излъчва радиосигнал от множество предаватели, които осигуряват по-добро покритие и покритие от други технологии. Една кула за пейджинг може да покрие зона с ширина около шестдесет километра в сравнение с клетъчна кула, която може да покрие повече от десет километра. И така, какво се случва в случай на ураган, тайфун или наводнение, когато тези кули се повредят или срутят? В случай на кула за пейджинг, бърза кула може да бъде построена едновременно с пускането на газов генератор. Поставянето на аварийна кула може да се извърши в много отдалечени райони и може да се направи на гърба на пикап, ако е необходимо. Това не е случаят с кулата за мобилен телефон, напротив, вместо кулата и получаването на сигнала на мобилния телефон е трудно и отнема много работа и това не се случва внезапно, а след това има проблемът с получаване на сигнал от временна кула, която. Проблемът с липсата на сигнал се решава с помощта на пейджър.

Системите за управление на документи могат също така да създават приоритетни заявки и да блокират или ограничават несъществени потребители само толкова дълго, колкото е необходимо, за да позволят достъп на спешни потребители. Страниците са предназначени да изпращат масови съобщения до големи групи хора и се използват за тази цел от много години. В случай на природно бедствие лицата, които реагират на първа помощ, и другите служители при спешни случаи се нуждаят от информация, разпространена по този начин непременно. Този проблем беше много често срещан по време на урагана Катрина и нямаше решение. Ако бяха използвани пейджъри, съобщението щеше да бъде излъчено и изпратено до много хора без проблеми, вместо да пускат съобщения в самолетни бутилки, както се случи в Катрина.

Последната част от пейджъра, която показва качеството на устройството на мобилните телефони, е надеждността. Пейджърите не използват батерията, необходима за захранването им. Пейджърите използват конвенционални батерии и животът на батерията, следователно животът на пейджъра, е от няколко месеца до една година. С проста смяна на батерията пейджърът отново работи. Опитайте се да възстановите мобилен телефон в случай на природно бедствие, когато токът спре. Очевидно пейджърът е по-надеждният избор, когато сравняваме двете.

Време е да зададем трудните въпроси и лесните отговори и да се запитаме защо пренебрегваме това, което е точно пред нас и това, което е там. Защо не използваме един инструмент за комуникация, който е надежден, надежден, надежден и доказано спасява животи при спешни случаи? Защо пейджърите не са в ръцете на всеки първи реагиращ на работа? Понякога новият софтуер и приложения често не са това, което изисква работата. Понякога практичните и доказани са това, което трябва да използваме, тоест, ако искаме да избегнем бедствието, известно като Катрина. Нашите първи отговорници и нашите хора заслужават този прост отговор. Никакви мобилни телефони или гласови повиквания не могат да компенсират липсата на комуникация, която тази страна преживя при неотдавнашните природни бедствия. Време е да сложим животоспасяващи инструменти в ръцете и джобовете на нашите първа помощ. Време е да се върнем към пейджърите.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *