Комбиниране на интернет факс с VoIP

By | януари 15, 2023

Изпращането на факсове по интернет е ежедневие и фирмите се отказват от традиционните методи за изпращане на факсове. Интернет факсът ви позволява да изпращате/получавате факсове по имейл и не изисква специален телефон. Също така имайте предвид, че VoIP ви позволява да провеждате разговори през интернет и да го използвате по-ефективно и по-икономично от традиционните телефони.

Светът на телекомуникациите се промени много и днес имате възможността да изпращате факсове и да комуникирате по телефона като част от съвременната технология. Изпращането на факс стана по-удобно, по-лесно и по-евтино благодарение на интернет и електронната поща и технологията по интернет протокол (FoIP), при която факсовете се изпращат по интернет.

Въпреки че нуждата от факс е намаляла поради разпространението на факс машини и електронна поща, все още има милиони потребители на факс по целия свят и очевидно единственият начин да получите документ е чрез факс и телефон.

VoIP телефоните направиха възможни някои нови неща, които не бяха възможни чрез традиционното телефонно оборудване. Тъй като възможността за изпращане/получаване на факс съобщения през мрежата стана реалност, цифровата телефонна технология VoIP се появи като алтернатива на традиционния стационарен телефон. На пазара ще намерите няколко доставчици на услуги, които предлагат планове, които включват интернет факс и VoIP телефон.

VoIP факс услугата позволява на абонатите да изпращат важни документи, аудио файлове и друга информация на дълги разстояния чрез просто въвеждане на факс ID на получателя и информацията се изпраща.

Изпращането на факс съществува от десетилетия и много протоколи са написани с цел изпращане на сигнали по традиционните телефонни канали с помощта на глас. Тези думи бяха преобразувани в данни от факс машината. Ако е имало загуба на данни, получаващият факс апарат ще спре да изпраща. Проблемът е, че кодеците, използвани от VoIP IAD, са проектирани да компресират глас, а не аналоговите сигнали, изпратени/приети от модеми.

В ерата на VoIP Интернет гласът се преобразува в пакети и след това се изпраща през връзките, които съставляват по-големия Интернет. Крайният резултат е VoIP приемно устройство с достатъчно пакети, за да може да комуникира ясно и разбираемо.

Софтуерът за VoIP факс е една от новите функции, предлагани на потребителите. Новият интегриран софтуер е предназначен да подобри функционалността на факс комуникацията през VoIP. Програмата включва VoIP и интегрирани FoIP решения, за да отговори на нарастващото търсене на медийни продукти. Тъй като все повече фирми разчитат на VoIP факс, новият интегриран софтуер осигурява надеждна факс комуникация по техните VoIP линии.

Хубавото е, че с VoIP факс номер можете да изпращате/получавате аудио, цветни факсове, черно-бели факсове и гласови съобщения без модем. Можете лесно да работите с факс VoIP телефон и PBX или с вашия SIP доставчик за VoIP факс функции.

За да гарантира, че факсовете не се споделят с VoIP системи, международният регулаторен орган разработи стандарта T.38. Това е специална процедура, която определя всички свойства на „факс“, за да се гарантира, че изходящите и входящите факсове няма да бъдат объркани.

Технически трябва да се уверите, че вашата VoIP връзка за линията, към която изпращате факсове, е G711. Това е хибриден кодек. Ако нямате достъп до тези настройки, обадете се на вашия доставчик на услуги и се уверете, че връзката ви е настроена на G711.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *