Мобилен VoIP: Казус от практиката

By | януари 26, 2023

Действайки като решение на всички потребителски комуникационни проблеми, които включват лошо качество на звука и висока цена, VoIP услугата се утвърди като комуникационен стандарт на новото време. Надграждането на съществуваща телефонна услуга, VoIP или Voice over Internet Protocol е технология от следващо поколение, при която ще се осъществяват всички бъдещи комуникации. Има много прегледи на VoIP, достъпни онлайн, които помагат да се потвърди, че доставчикът на услуги е истински и надежден.

За да подкрепи нуждите на потребителите, които, поради изискванията на тяхната работа през цялото време, Voice over IP се разви в друг много полезен тип, известен като мобилен VoIP или просто mVoIP. Добавяйки компонент за мобилност, mVoIP всъщност разчита на две технологии, известни като UMA и SIP. Мрежата за общ достъп за нелицензиран мобилен достъп предоставя на IP мрежите възможността да работят с GSM клетки. Освен това частта за инициализация намира своята функция в създаването, модифицирането и прекратяването на две страни или множество страни, които съдържат една или повече медии в интернет протокола.

Интегрирането на мобилен телефон във VoIP мрежа може да се извърши чрез различни методи. Един от тези методи е да използвате мобилния телефон като стандартен SIP клиент, който използва мрежата за данни, за да изпраща и получава SIP съобщения. За да се реализира това, е много важно мобилният телефон да поддържа бърза IP комуникация. Има друг начин за управление на интеграцията на повикванията, който използва мек превключвател като шлюз за свързване на SIP и RTP към мрежовата архитектура SS7. Това изпълнение е уникално по свой собствен начин, тъй като сега мобилният телефон може да се контролира от SIP сървър на приложения, който може да им предостави разширени SIP услуги.

Мобилният глас през IP е обмен между икономика и мобилност. Намирането на правилния продукт е много важно, защото тази индустрия ще бъде голямо нещо през следващите години. Основно предизвикателство за компаниите за мобилни телефони е да предоставят на клиентите предимствата и стимулите на IP без загуба на мрежата. В телекомуникационната индустрия винаги има хаос, който често води до несигурни и рискови ситуации, които, ако не се справят бързо, могат да се превърнат в трудна задача. Поради това доставчиците на VoIP услуги разработват планове в сътрудничество с телефонните оператори, които ще гарантират, че VoIP мрежите са стабилни и уникални, далеч по-добри от традиционните телефонни мрежи. Въз основа на прегледите на VoIP, налични в интернет, можем да предположим, че това ще бъде по-евтино и по-добро от предишната версия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *