Мобилен VoIP – Трябва ли потребителите на мобилни мрежи да се притесняват?

By | декември 11, 2022

VoIP (глас през IP) стартира като технология, която позволява на потребителите да правят безплатни или евтини местни или международни разговори през интернет. Това наложи потребителите да инсталират софтуер на своите компютри, използвайки популярен VoIP софтуер. Такъв софтуер позволява на потребителите да правят безплатни VoIP разговори към потребителите, заобикаляйки традиционните телефонни линии и мобилни телефони за местни и международни разговори.

С нарастването на продажбите на смарт телефони и популярността на мобилните телефони или „приложенията“, както ги наричат, беше само въпрос на време мобилните приложения да успеят да се възползват от ниските тарифи за VoIP. Софтуерът за VoIP телефон позволява на потребителите да извършват местни или международни разговори безплатно или на малка част от цената на обикновен телефон, използвайки интернет или Wi-Fi. За често пътуващите, които искат да вземат евтин VoIP със себе си, настройката на VoIP телефон е умен избор.

Трябва ли потребителите на мобилни мрежи да се притесняват? Простият отговор е да, тъй като потребителите на мобилни телефони са загубили пари, които идват от ниските VoIP цени, предлагани от VoIP доставчиците. И с популярността на смарт телефоните и мобилните приложения, мобилните телефонни оператори губят позиции за евтини VoIP разговори.

Друго голямо притеснение е, че Google наскоро пусна Google Voice, който е интегриран с техния имейл, Gmail. С Google Voice потребителите на Gmail могат да извършват безплатни разговори към стационарни и мобилни телефони. Към момента на писане разговорите до САЩ и Канада са безплатни, докато разговорите до други страни струват около 2 цента на минута. Беше съобщено, че в рамките на първите 24 часа от стартирането са направени над 1 милион обаждания с помощта на Google Voice, така че не е чудно защо потребителите на мобилни телефони и мобилни телефони са предпазливи към VoIP доставчиците.

Бъдещето? Това, което изглежда се случва, е, че все повече и повече хора използват VoIP или VoIP на своите телефони, за да намалят разходите си за разговори, следователно намаляват всички телефони и мобилни мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *