Може ли сателитният сигнал на Dish Network да пречи на моя Wi-Fi?

By | февруари 15, 2023

Отговорът е не, системите за сателитна телевизия работят на различен радиоспектър от Wi-Fi или друга безжична система. Няма причина тези знаци да се объркват взаимно.

Например сателитният сигнал на Dish Network работи в C-обхвата, който е между 4 и 8 GHz, или Ku-обхвата между 12 и 18 GHz. Wi-Fi системата покрива S-band честоти от 2,4 до 5 GHz.

Освен това сателитният сигнал на Dish Network е в електромагнитна или радио форма, докато достигне LNB, където се преобразува в електрически сигнал. Когато влезе в къщата (което обикновено се случва), сигналът вече е в електронен вид, който не би трябвало да пречи на който и да е Wi-Fi сигнал.

Сега има много неща, които могат да попречат на Wi-Fi сигнала или да го намалят до достатъчно слабо ниво. Тогава следващото нещо, което знаете, е, че вашият интернет е бавен или много лош, изобщо няма връзка.

Обичайните домакински уреди, които излъчват радиовълни, може да се подозират, че пречат на вашата Wi-Fi мрежа. Смята се, че безжичните телефони, бебефоните, автомобилните аларми, микровълновите печки и дори Bluetooth устройствата, използвани за игри, пречат на Wi-Fi. Има начини за решаване на това, някои прости и други трудни, като превключване към различни устройства, като например използване на стационарни телефони вместо безжични телефони или използване на безжични телефони DECT, които използват различни честоти. За някои устройства може просто да се наложи да преместите устройството или Wi-Fi модема.

Освен това трябва да имате предвид самата Wi-Fi мрежа. Обикновено Wi-Fi сигналите могат да изминат около 100 фута или 30,5 метра, след което можете да имате разширение или повторител, за да увеличите обхвата на рутера. Физически бариери като стени и врати могат да блокират сигнала, така че обяснете всичко това.

И накрая, Wi-Fi сигналът може да бъде премахнат, като инсталиране на сателитна чиния. Водата е основен абсорбатор на радиосигнали, така че можете да очаквате загуба на силата на сигнала в случай на сняг, дъжд или буря.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *