Наистина ли VoIP е подходящ за вашия бизнес?

By | ноември 21, 2022

Voice Over IP или VoIP има за цел много просто решение – гласовата комуникация може да се осъществява толкова лесно през линия за данни, колкото и телефонна линия. С други думи, VoIP прави възможно изпращането и получаването на обаждания цифрово. Когато се регистрирате за VoIP услуга, всичко, което трябва да направите, е да свържете телефона си към широколентов кабел и няма да забележите разликата.

Е, може би това описание преувеличава смисъла. В края на краищата внедряването на VoIP технология във вашата организация е много повече от просто подмяна на кабели, а възползването от VoIP изисква повече от просто управление на броя на кабелите, преминаващи през вашия офис. Решенията за VoIP в реално време изискват инвестиране в редица нови хардуерни продукти и предлагат предимства, вариращи от дългосрочни спестявания на разходи до цифрово активирани функции, които традиционните телефонни системи не могат да предоставят.

Но това не означава, че VoIP технологията е подходяща за всеки и всяка организация. Преди да се регистрирате и да се регистрирате за VoIP връзка, трябва да сте сигурни, че напредъкът в технологиите ще ви бъде от полза. Защото ще помогне нашият бизнес да каже на всяка организация там, че те трябва да се по същото време преминете към VoIP система, реалността е, че искаме да сме сигурни, че нашите клиенти се регистрират по правилните причини.

Не го правете за пари

Да, регистрирането за VoIP услуги може да ви спести много пари, но тези спестявания ще се добавят дълго време и не могат да се покажат веднага.

Ако вашият бизнес има едно местоположение и работи само през фиксирани часове, не е възможно да имате отдалечени работници.

Вашите месечни телефонни разходи обикновено са по-ниски с VoIP телефон, отколкото с текущия ви смартфон, но преди да позволите тази информация да ви попречи да вземете решение, не забравяйте, че разходите трябва да бъдат платени на първо място. – Разходите за надграждане на вашата VoIP система. Когато изчислявате цифрите си, трябва да имате предвид колко време ще отнеме, преди да похарчите парите си за VoIP. След като стигнете дотам, можете да започнете да се възползвате от предимствата на VoIP.

Спестяването на пари представлява основната причина да преминете към VoIP, но дългосрочните спестявания означават, че не можете да преминете по финансови причини.

Пазете се от допълнителни VoIP цели

Основните предимства, които ще изпитате с абонамент за VoIP, са свързани с допълнителните опции за цифров телефон, които може да предостави на вашата компания. Ако търсите истинска причина да преминете към VoIP точно сега, ще я намерите тук. Някои от предимствата, предлагани от VoIP, включват повишена ефективност във вашата организация, подобрено обслужване на клиентите и намалена вътрешна инфраструктура.

Например, ако се регистрирате за VoIP, ще можете да се регистрирате и за софтуера за виртуална телефонна централа. С виртуална PBX система вие ще можете да разтоварите по-голямата част от вашето телефонно оборудване и инфраструктура на някой друг, който може да ви предостави, поддържа и отстранява проблеми. Като ви дава възможност да поддържате дизайна и работата на вашата PBX система, VoIP ви позволява да подобрите вътрешните си операции и да управлявате времето си, повишавайки удовлетворението сред служителите и клиентите.

Простото намаляване на спестяващите номера, свързани с VoIP, може да не е достатъчно, за да промените мнението си относно съвременната телефонна технология. Трябва да основавате решението си на бизнес VoIP телефонни абонаменти въз основа на това, което работи веднага, като тези, споменати по-горе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *