Намалете разходите с бизнес VoIP услуга

By | януари 16, 2023

Протоколът Voice Over Internet Protocol, известен още като VoIP, е нова технология, която използва широколентов интернет вместо традиционните телефони. Бизнес VoIP услугата може да елиминира до 50 процента от телефонните разходи. Обаждането с VoIP телефон се обработва по същия начин като мобилен телефон. Потребителят вдига слушалката, обажда се и говори, независимо дали повикваният използва VoIP или не.

Доставчиците на VoIP услуги интегрират необходимата технология, за да позволят гласови повиквания. Повикващият обаче трябва да има високоскоростна интернет връзка с минимална честотна лента от 90 Kbps, което е повече от капацитета на услугата за повикване.

Има няколко причини, поради които трябва да изберете VoIP бизнес. Големите фирми имат големи обеми поръчки и много екстри, за да задоволят всеки служител. За да се справят с необходимите телефонни обаждания, компаниите често трябва да закупят оборудване за частна клонова централа, известно още като PBX. Те са скъпи и могат да заемат по-малко място.

За фирми, използващи вместо това VoIP телефон, единствената покупка, необходима за извършване на изходящи повиквания, е широколентова връзка и рутер за управление на пакети данни. След това доставчиците на VoIP услуги прехвърлят повикванията от Интернет към желаната страна, решение, наречено VoIP решение или IP PBX. Доставчикът на услуги обикновено има защитен уебсайт, който ви позволява да избирате функциите на телефона, включително пренасочване на повиквания. Тъй като тези повиквания се извършват чрез изпращане на пакети с цифрови данни, много повиквания могат да се извършват едновременно през локална мрежа или LAN, която вече замества компютрите на компанията.

Освен това интернет телефонните услуги не са регулирани, като стационарните разговори, което позволява на доставчиците на VoIP услуги да начисляват месечни такси, които не се зачитат към дългосрочните ставки. WAN или Wide Area Networks са телекомуникационни мрежи, използвани за свързване на бизнес местоположения, които може да са на хиляди мили едно от друго, но са част от една и съща организация или бизнес. Когато използвате бизнес VoIP услуга, не са необходими разговори на дълги разстояния, тъй като интернет се използва за изпращане на всяко повикване чрез цифрови пакети данни. Той е прост и достъпен и предлага голямо разнообразие от покани.

С VoIP гласовата поща и факсът са достъпни чрез имейл или уеб сърфиране. Идентификацията на обаждащия се, отдалечените текстови съобщения и конферентните разговори са възможни и преносими. Независимо дали става въпрос за IP телефон или аналогов телефонен адаптер, наречен ATA, това е всичко, което трябва да отиде, и вашият телефонен номер е присвоен на телефона и наковалнята. Чадърът на отдела за информационни технологии на компанията може да покрие нуждите на VoIP телефоните. Ако обаче компанията е малка, доставчиците на VoIP услуги могат да възложат процеса на малък или несъществуващ ИТ отдел. Като цяло използването на VoIP за бизнес помага при счетоводството и печалбата на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *