Нужна ли е промяна на VoIP?

By | януари 20, 2023

Видяхте рекламата. Вероятно познавате поне един човек, който го е пробвал, но дали за вас е Voice Over Internet Protocol (VoIP), което е интернет телефония или цифрова телефония? Да се ​​съгласим. Вашата мобилна телефонна услуга работи добре, така че защо да я променяте? Отговорът е консервация.

Нека започнем с първия план за всеки месец. Средният месечен интернет план е около $25/месец. Бизнес плановете са почти двойно повече от броя на жилищата. Обикновено в тази цена са включени много безплатни функции като гласова поща, изчакващо повикване, тристранно повикване, идентификация на обаждащия се и пренасочване на повикване. Традиционните телефонни услуги варират от около $15/месец до $60/месец в зависимост от добавките, дългите разстояния, данъците и екстрите. Интернет телефоните може да са за вас, ако сте на върха на тази скала. Освен това много кабелни компании предлагат интернет разговори като част от пакет от интернет, телевизия и стационарни разговори в една сметка. Тази комбинация може да бъде много скъпа.

Международните разговори са много по-евтини с интернет телефон. Цените могат да започват от $0,02/мин., в зависимост от страната, в която пътувате. Също така някои разговори могат да бъдат безплатни. Например, ако се абонирате за онлайн телефонната услуга на XYZ и се обадите на приятел в чужбина, който също е абониран за XYZ, обаждането трябва да е безплатно. Можете също да вземете телефона си със себе си в движение. Ако имате Wi-Fi интернет телефон, трябва да имате покритие навсякъде, където има Wi-Fi гореща точка по света. Или ако носите собствено оборудване (т.е. телефонен адаптер, рутер, IP телефон), трябва да можете да използвате услугата си навсякъде, където има интернет връзка. По този начин често пътуващите или хората, които имат семейство и приятели в чужбина, могат да се възползват значително от интернет разговорите.

Собствениците на фирми могат да се възползват най-много от преминаването към мобилни телефони. Броят на дългите разстояния, включително системите, мобилността на телефонните номера и достъпността на местния пазар са основните причини за това. Първо, фирмите имат телефони от висок клас, особено междуградски и международни. Трябва да намали тази сума, по-ниска месечно. Второ, той е много гъвкав и пасва добре на други бизнес функции. Трето, фирмите харчат хиляди долари годишно за реклама и тези пари се губят, ако сменят телефонния си номер. Това позволява на бизнеса да запази същия номер, независимо от местоположението. Тясно свързан е въпросът за достъпа до местния пазар. С VoIP фирмите могат да имат местен телефонен номер, но да живеят в друг град, щат или държава. Цената за вас е само местно обаждане. Въпреки многото ползи за бизнеса, има един основен проблем – сигурността. Тъй като гласовите разговори се предават по интернет, VoIP системите са податливи на същите проблеми като вашия компютър (т.е. хакери, вируси и т.н.). Малките и средните предприятия обикновено имат по-малко цели от по-големите предприятия. Въпреки това, всички фирми, използващи VoIP, трябва да разполагат с актуален софтуер за сигурност и планове за спешни случаи, за да минимизират риска.

Въпреки многото предимства на VoIP, има няколко неща, които трябва да се вземат предвид. Тези проблеми включват: качество на гласа, прекъсвания на електрозахранването, аварийни услуги, алармени системи, възможности за факс, цифрови видеорекордери (DVR), преносимост на местни номера (LNP) и изисквания за интернет. За вас това може да е временно раздразнение, като телефонно обаждане или лошо приемане на мобилен телефон. За някои тези опасения може да са ограничени или незадължителни.

При услугата мобилен интернет качеството на звука силно зависи от качеството на вашата високоскоростна интернет връзка. Така че, ако връзката ви не е достатъчно бърза, качеството на звука може да е непостоянно. Винаги е добра идея да тествате своята широколентова връзка и да тествате скоростта на VoIP, преди да се регистрирате.

Понастоящем, освен ако няма някакво резервно захранване, интернет телефоните не могат да функционират в случай на прекъсване на захранването, тъй като критично оборудване като рутери, аналогови телефонни адаптери и модеми изисква захранване. Осъзнавайки този проблем, някои компании предлагат вградени зарядни устройства за батерии. Някои компании пренасочват обаждания към различен телефонен номер в извън пиковите часове. Като алтернатива можете да закупите непрекъсваем източник на захранване (UPS), за да осигурите захранване по време на прекъсване на тока. Количеството мощност, осигурено от UPS, ще варира в зависимост от вида и цената. В допълнение към горното, бъдете готови да използвате мобилен телефон по време на прекъсване на захранването или помислете за запазване на мобилен телефон като резервно копие.

През 2005 г. VoIP компаниите, които се свързаха към обществената телефонна мрежа, бяха изискани от Федералната комисия по комуникациите (FCC) да предоставят услуга 911 и да разкриват ограничения за услугата. Когато се обадите на 911, обажданията се насочват през точка за отговор на обществената безопасност (PSAP). E911 (Enhanced 911), който се използва на много места, позволява на PSAP да идентифицира вашето местоположение. Поради променливостта е трудно да се определи къде се намирате. Много компании са заобиколили това препятствие, като изпращат PSAP до адреса на абоната. Не всички PSAP обаче са конфигурирани да получават данни. В такъв случай трябва да предоставите местоположението си на социалната мрежа. Тъй като все повече и повече хора използват интернет телефони, се правят надстройки, за да се осигури E911.

В момента повечето алармени системи използват горния телефон за наблюдение. Вашата аларма може да работи с VoIP, въпреки че може да са необходими някои хардуерни промени и тестване. Тъй като данните се движат с висока скорост, тези промени включват спад в скоростта. По същия начин факсовете могат да се изпращат по фиксирана VoIP линия, замествайки необходимото оборудване в повечето случаи. За да облекчат този проблем, много компании предлагат определени факс линии като добавка или като част от бизнес план. Освен това много цифрови видеорекордери (DVR) изискват стационарни телефони, за да получават актуализации. Някои абонати обаче съобщават за добро представяне на DVR. За безпроблемен преход, ако вече имате DVR, може да искате да проверите дали има широколентов порт, преди да се регистрирате за VoIP услуга.

Когато се регистрират за интернет телефонна услуга, много хора предпочитат да запазят същия телефонен номер и това често се постига чрез пренасяне на близки номера. LNP е начин за потребителите да прехвърлят своите телефонни номера, когато сменят телекомуникационния оператор. Това може да отнеме от 10 до 20 дни.

И накрая, VoIP изисква високоскоростна интернет връзка. За тези от вас, които използват широколентов интернет, това не е проблем. Въпреки това милиони хора все още използват стационарни телефони или нямат достъп до интернет. Следователно този сегмент от населението трябва да прецени разходите за надграждане до широколентов интернет спрямо предимствата на интернет телефонията.

Струва ли си да се променя? Отговорите на всеки са различни. Използвайки информацията по-горе, паралелното сравнение между вашия обикновен телефон и тези, които могат да ви помогнат, трябва да бъде много полезно. Спестяването на пари е ключът. Ако вашите спестявания надвишават останалите, непременно интернет телефонната услуга трябва да си струва промяната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *