Описание на VOIP (глас през интернет протокол).

By | ноември 25, 2022

Чували ли сте за VoIP? Това е известно още като „Глас през интернет протокол“ или широколентови телефони. Това е чудесен начин да използвате вашия високоскоростен интернет за извършване и приемане на повиквания. Да, вашите обаждания се извършват и получават с вашия високоскоростен интернет. В повечето случаи вие също имате възможност да ПОРТИРАТЕ или да преместите/прехвърлите съществуващия си телефонен номер към вашата VOIP телефонна линия. Ако не искате да прехвърлите своя стационарен телефонен номер към вашата широколентова връзка, ще ви бъде назначен телефонен номер от вашия доставчик на услуги и той обикновено ще бъде МЕСТЕН ​​номер за вашия район.

Това може да бъде чудесен начин да спестите много пари от междуселищни разговори, тъй като много услуги ви позволяват да правите неограничени разговори до САЩ и Канада за около $20 до $25 на месец, някои планират малко по-малко! Някои планове ви позволяват да извършвате неограничени разговори до Европа и Азия и на по-ниска цена.

Просто използвайте нормалния си телефон, поставете го в адаптерната кутия, предоставена от продавача (като тази снимка), и след това свържете другия край на кутията към вашия високоскоростен интернет. Само още едно нещо, което трябва да направите, след като се обадите!

Още преди няколко години широколентовите разговори звучаха така, сякаш се обаждате от тоалетната, но качеството в наши дни в по-голямата си част е същото като на стационарен телефон, а напредъкът във VOIP технологията продължава да се подобрява.

Все пак знайте какво купувате. VOIP телефонната услуга не е тип решение „един размер за всички“, така че се уверете, че услугата, която получавате, отговаря на вашите нужди и се уверете, че сте наясно какво е включено, а НЕ в избраната от вас категория.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *