Опознайте своите VoIP телефони с тези полезни условия

By | ноември 23, 2022

Случвало ли ви се е да излизате с група хора, които сякаш говорят на собствения си език? Може би това ви е накарало да се почувствате изоставени и е било трудно да се свържете с групата на лично ниво поради нещо, което изглежда като езикова бариера. Ето как жаргонът може да накара „средните“ хора да се чувстват. Всички акроними на VoIP телефони и индустриални термини само предизвикват объркване сред някои хора и ги карат да се чувстват като аутсайдери, увеличавайки комуникационната пропаст между агента и клиента.

Ето защо ние ви предоставяме ключови термини, използвани от VoIP доставчиците, за да можете да се срещнете с VoIP доставчици и телекомуникационни професионалисти поне на половината път. Преди да се потопим, нека обясним разликата между VoIP, IP и облачна телефония.

Накратко: няма голяма разлика. VoIP, IP и облак (или облак) са синоними. И двете използват IP мрежа, която дигитализира комуникационните данни, като например глас, създава пакети с данни и изпраща пакетите с данни между различни крайни точки. Установено е, че използването на този метод е по-рентабилно, тъй като пакетите с данни могат да се изпращат по споделени линии, без да се налагат такси за PTSN (прочетете, за да разберете какво е PTSN).

Това ръководство е създадено с мисълта за собствениците на фирми. Тъй като начинът, по който бизнесът комуникира, се променя, за да бъде в крак с днешния технологичен напредък, ние искаме да ви помогнем да получите представа за звуците, които ще чуете по телефона, когато говорите с доставчици на VoIP услуги.

Ето някои полезни термини, които ще ви помогнат да разберете по-добре вашите доставчици на облачни услуги

VoIP речник

ATA: Аналогов телефонен адаптер. Това позволява на аналоговите потребители да свържат традиционните си телефони и факс машини към VoIP мрежа. Надстройте вашата факс машина до факс машина със SPA112 ATA от Cisco.

BYOD: Донесете свое собствено устройство. Много доставчици на VoIP телефони улесняват смяната на доставчика, като позволяват на потребителите да използват своите съществуващи комуникационни устройства. Ако вече имате IP оборудване, можете да спестите много пари.

DID: Директно вътрешно набиране. DID са телефонни номера, на които можете да присвоите множество телефонни номера, свързани с един или повече телефони, така че всеки служител да има свой собствен номер, без да се нуждае от отделен телефон. DID елиминират излишните разходи и наличието на сигнали за заето.

IP телефон (известен още като VoIP телефон): цифров телефон, който използва интернет за изпращане на повиквания. IP телефоните не са задължени да използват вашия VoIP телефон, тъй като много предлагат планове, които могат да се използват с вашия мобилен телефон.

IVR: Интерактивен гласов отговор. IVR позволява на компютъра да се свърже с повикващия и да определи къде да насочи повикващия въз основа на избора на повикващия от бързо меню. Например, ако вашата VoIP система има стандартен поздрав, който позволява на обаждащите се да избират между разпродажби, промоции или такси, повикващият ще бъде насочен към конкретно местоположение ((лице или отдел)) въз основа на техния избор.

Трептене: вариация във времето на пристигане на пакет, което означава, че повикването звучи нервно.

Загуба на пакети: ако вашият глас се предава като „пакет данни“, тогава загубата на пакет просто означава, че информацията не е успяла да достигне до желаната дестинация. Това се дължи на претоварване на мрежата и трептене.

PoE: Захранване през Ethernet. PoE означава, че връзката на данни и захранване се осигурява от един кабел за предоставяне на услуги на устройства, включително IP телефони. С PoE телефони устройството може да се свърже към настолен и стенен жак, за да се създаде цялостна аудио и медийна система.

LNP: Край на местния номер. Ако прехвърлите номера си от един доставчик на друг, трябва да попълните формуляра LNP, за да преназначите номера си.

PBX: Private Branch Exchange.

PSTN: Обществена комутируема телефонна мрежа.

Softphone: софтуер, който ви позволява да извършвате телефонни разговори чрез компютъра си през интернет. Това може да бъде и приложение на вашия мобилен телефон, което ви позволява да използвате телефона си като инструмент за бизнес комуникация.

Реален номер: Друг начин да се каже DID, реален номер не е свързан с телефона и често се използва за пренасочване на входящи повиквания към предварително зададени телефонни номера. Реалните числа могат да се използват за конкретни цели, реклама и други бизнес цели.

VoIP: Глас по интернет протокол

VoIP доставчици, които говорят вашия език

Независимо от размера на вашия бизнес и какъв тип продукти и услуги предлагате, можете да се възползвате от доставчиците на VoIP услуги и техните предложения. Въпреки че VoIP не е перфектен и може да не е подходящ за всеки, това е решение, което много собственици на бизнес в цялата страна са приложили без затруднения. Убедете се сами със съвместими VoIP решения.

Не е нужно да говорите като VoIP доставчик, за да се насладите на мощно, вдъхновяващо съдържание; но сега можете да сте в крак с най-често срещаните условия и да планирате по-добре следващия си разговор с доставчик на VoIP услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *