Останете свързани в морето с морски сателит

By | февруари 16, 2023

Всички ние обичаме да сме свързани със света по различни причини. Това е с цел сигурност, комуникация или комуникация. Имаме много възможности на сушата за съвместимост, но много от тях не работят в морето. Мрежата работи на няколко километра по крайбрежието. Тук се появяват навигационните сателити.

Морските сателити осигуряват средства за комуникация в морето с други членове на флота или с хора на сушата на подходящо ниво. Международната морска организация (IMO), агенция на ООН, създаде Международната морска сателитна организация (Inmarsat) като организация с нестопанска цел. Основната цел на създаването на Inmarsat беше да осигури сателитна мрежа за комуникация между корабите. Това би предоставило по-голяма възможност за локализиране и спасяване на кораби в беда. През годините агенцията остава частна и започва да обслужва търговски кораби и морски комуникации. Постепенно други компании като Iridium и Globalstar също пуснаха сателитни мрежи в морето.

Услуги като гласови повиквания, електронна поща, интернет и информация за времето и риболова се предоставят от морски сателит. Освен тези редовни услуги, някои кораби го използват и за уведомяване на офшорни компании за тяхното местоположение. Проблемите със сигнализирането са важна причина за извеждането на сателити в морето.

Гласовите повиквания позволяват на хората в морето да се обадят на своите приятели или семейство на сушата и да ги информират и да ги попитат къде се намират. Inmarsat и Iridium предоставят гласови услуги. Търговските кораби използват гласови повиквания, за да извършват бизнес ежедневно.

Сателитен телефонен имейл, който имат, за да актуализират сайта или да изпращат имейли. Може да се използва и за социални медии или блогове. Корабите вече предпочитат глас по интернет протокол (VoIP), за да извършват повиквания, за да имат достъп до изтегляне на данни. Един разумен избор ще осигури добра възвръщаемост на повече време за комуникация и по-малко обмен на данни. Сателитният VoIP също улеснява обаждането на служители с предплатени карти като налична опция, независимо кои са те.

Достъпът до интернет също се предоставя чрез сателит, но крайните потребители трябва да имат рутер със защитна стена, за да увеличат скоростта, да избегнат ненужни изтегляния и скъпи сметки. Следователно морските сателити осигуряват поддръжка за всички видове морски нужди; от вас зависи да използвате най-добре наличните ресурси, като изберете правилния план и оборудване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *