Очакваме VOIP телефония

By | ноември 26, 2022

Лесна поддръжка, безплатна доставка, ниска цена и съхранение звучат като симфония за ушите на всеки собственик на бизнес, когато става въпрос за създаване на комуникационна стратегия. VOIP технологията обаче предлага всички тези функции на всеки модерен бизнес. Фактът, че много фирми използват предимствата, споменати по-горе, и VOIP се основава на най-новите стандарти, прави технологията поле за игра за експерти по отношение на изследванията и развитието.

Преди да погледнете в бъдещето на VOIP телефонията, важно е да разберете предложенията на най-добрите VOIP системи за малкия бизнес. Тази технология предлага много предимства като:

просто: С интуитивен потребителски интерфейс, конфигурацията и управлението на VOIP телефонна система е лесно. Малките и средни фирми не трябва да харчат много пари за наемане на ИТ персонал и администратори, които постоянно да следят комуникационния процес. Освен това комуникацията през IP протоколи предлага повече функции и прави комуникацията по-ефективна.

Мащабируемост: VOIP телефонните системи с IP в основата предлагат възможност за добавяне или премахване на броя потребители въз основа на бизнес нуждите. Регистрирането на броя потребители в същата система позволява на предприемачите да спестят пари от инвестиции, време за обучение и т.н.

Ефикасност: Сървърите за унифицирана комуникация комбинират различни функции като незабавни съобщения (IM), обаждания, споделяне на присъствие и изпращане на поща на един екран и елиминират борбата на професионалистите, борещи се между множество екрани, и по този начин увеличават тяхната продуктивност.

Амортизация: Свързването с множество местоположения позволява на ръководителите да обединяват служители, работещи в различни офиси, в една и съща мрежа. Като събира всички професионалисти в една и съща мрежа, VOIP намалява цената на разговорите до известна степен.

Кратко описание на характеристиките на VOIP дава ясна представа за ползите, които малките и средни предприятия могат да получат от тази комуникационна технология. Но тъй като VOIP е много експериментална технология, остава въпросът дали тези подобрения ще продължат да са от полза за бизнеса или ще имат същия ефект.

За да научите всичко за потенциала и текущите тенденции в VOIP технологията, прочетете:

Интернет на нещата – основен компонент на всички корпоративни решения за мобилност

В близко бъдеще VOIP телефонията ще премине от Интернет на нещата. Според проучване на голяма изследователска фирма до 2020 г. приблизително 26 милиарда неща ще бъдат свързани с общата нишка на Интернет. Дефиницията на IoT е като VOIP връзка между две устройства. IP телефонията ще се превърне в основна част от IoT, докато телефоните с VOIP ще бъдат проектирани и за домашна употреба. Мобилните работници ще използват своите аксесоари за бюро, за да спестят място на бюрото си, да включват екрани и да изпълняват различни задачи, преди да започнат работа. Служители, които са в отпуск или служебно пътуване, могат да прехвърлят бюрата си на конкретен номер на гише или на своите маршрути.

Интегриране на множество функционални инструменти

VOIP технологията вече предлага комбинация от безброй услуги. Тази функция ще продължи и в бъдеще, за да помага на служителите да изпълняват задачите си ефективно чрез достъп до множество инструменти от един и същи екран. Интеграцията с облачен софтуер и интерфейси за програмиране на приложения (API) ще продължат да доминират в света на професионалното развитие. IP технологията ще интегрира маркетингови и медийни инструменти, които помагат на маркетинг специалистите да постигнат целта за повсеместно разпространение.

Ускорението на 5G технологията

С нарастващото използване на мобилни телефони на работното място, фирмите и служителите разчитат на интернет свързаността като сила за осигуряване на точност и скорост на завършване на работата. Наскоро, с пускането на 5G технологията, скоростта на интернет ще бъде 10 пъти по-висока от скоростта на 4G. Интернет скоростта оптимизира VOIP пакетите, намалява вибрациите в IP телефонията и прави прекъсванията на повикванията реалност. 5G технологията ще изведе Unified Communications на ново ниво, като позволи 4k и 8k видеоконференции. Повишената скорост също ще направи прехвърлянето на видео данни безпроблемно с по-малко проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *