Поглед към това какво предлагат големите оператори в САЩ за международни мобилни телефонни услуги

By | януари 21, 2023

Независимо дали пътувате за удоволствие или по работа, задълженията не спират, когато ви няма. Понякога има бизнес проблеми, които все още се нуждаят от внимание, близки, които чакат вашето обаждане, и други неочаквани неща, които трябва да се решат, докато ви няма. Наличието на мобилен телефон може да улесни поддържането на връзка.

Преди да си тръгне обаче, той планира да го направи. Трябва да знаете как да извършвате тези обаждания или текстови съобщения, защото вашият мобилен телефон и услуга може да не работят на вашата дестинация. Има няколко опции, но очевидно най-доброто място да започнете е с вашия клетъчен доставчик.

Например Verizon Wireless, в партньорство с Vodafone, предлага Global Rental Kit за често пътуващи. С тази програма потребителите просто трябва да се свържат с Verizon и да платят такса от $50 и Global Rental Kit ще бъде доставен до прага им. Услугата включва подходящ мобилен телефон не само за гласови разговори, но и гласова поща и възможност за изпращане на съобщения в много страни. Програмата е достъпна за пътуване до повече от 185 дестинации, но разбира се, пътниците трябва да проверят уебсайта на Verizon, за да се уверят, че тяхната дестинация е включена. Първоначалната цена, както при всички опции, ще бъде само за разговори и съобщения.

Цената на всяко обаждане варира в зависимост от вашата дестинация, но обикновено е между $1,29 и $2,99/минута, докато изпращането на текстови съобщения струва около $,65 на съобщение. Всички такси се появяват в следващото извлечение по кредитната ви карта.

За чести пътувания има смисъл да си купите „глобален телефон“ или „глобален GSM телефон“ и да се обадите на Verizon, за да можете да роумирате по света. Важно е обаче да разберете, че международните тарифи обикновено са около $1,29/минута в повечето дестинации и $2,49 за океанския трафик. Отново е важно да проверите уебсайта на Verizon, за да потвърдите, че вашата дестинация е включена в услугата.

AT&T предлага няколко пакета за международни нужди. AT&T World Traveler струва $5,99 на месец и предлага връзки в 195 страни. Тарифите на World Traveler са „ниски“ и варират според дестинацията, но варират от $,99 до $4,99 на минута. Разбира се, пътниците може да искат да проверят уебсайта на AT&T за често пътуващи, за да разберат какво ще платят.

AT&T Canada е $3,99 на месец и предлага отстъпка от таксите за роуминг за тези, които пътуват до страната. Обажданията в рамките на Канада до САЩ са $0,59/минута, а обратното обаждане до САЩ са $0,19/минута. Планът на AT&T Мексико работи по подобен начин, но е $4,99 на месец и струва $59 цента при роуминг в Мексико, $.09 при обаждане от САЩ и $.25/минута при обаждане от САЩ до безжично устройство в Мексико. Както винаги, пътниците трябва да се уверят, че мобилният телефон, който използват, работи добре на местоназначението си.

T-Mobile предлага услуга WorldClass, която покрива полети до 192 държави. Пътуващите трябва само да отидат в своя акаунт в My T-Mobile онлайн и да се регистрират безплатно за услугата. Въпреки това е важно да се уверите, че текущият ви телефон ще работи на вашата дестинация; отново това може да се търси онлайн. Всички телефони на T-Mobile ще работят в Мексико и Канада, но нито един няма да работи в Япония. В някои случаи телефонът за пътуване не е съвместим, възможно е да наемете подходящ телефон за $8 на ден или $99 на месец, който предлага и гласова поща. Предлаганите тарифи за международен роуминг варират според местоположението. Например текущите тарифи са $.99/минута във Франция и Германия, $1.99/минута в Румъния и Япония, $.49/минута в Канада, $1.49 в Ямайка и Мексико, $2.99 ​​​​в Китай и Филипините и $4.99 в Кения и Русия.

Разбира се, пътуването с мобилен телефон не е евтино. Въпреки това, лекотата, която предоставя, вече не е необходима. За често пътуващите наемането е добър вариант, за тези, които имат време да пътуват редовно, наличието на правилния телефон и правилния план е от съществено значение.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *