Правете безплатни телефонни разговори по целия свят – Глас по интернет протокол (VoIP) за начинаещи

By | януари 12, 2023

VoIP или Voice Over Internet Protocol е нововъзникваща технология, която има подходящото оборудване и поддръжка, позволява гласови или аудио съобщения в телефонната комуникация да бъдат публикувани в цифрова форма в Интернет. Предимството на това е, че не е необходима стационарна линия за VoIP.

Тъй като VoIP е непрекъснато променяща се технология, важно е да разберете добре какво се случва, преди да се ангажирате с телефон, доставчик или инсталация.

Но нека да разгледаме някои от основите и как всеки може да „пусне“ тази технология, без да бръкне твърде дълбоко в джобовете си.

Основи

VoIP има различни опции и възможности в зависимост от приложението и използваното оборудване. Това включва:

• Викане на други хора за същата работа;

• Възможност за обаждане на всеки телефонен номер, включително междуселищни, международни, мобилни и местни;

• Обаждане директно от компютър чрез микрофон или VoIP телефон; и

• Обаждане от стандартен телефон, който е включен в аналогов телефонен адаптер или ATA.

Изисква се оборудване

Като се има предвид, че това е глас през интернет, логично е да е необходима интернет връзка – дори и да е много бърза (широколентова).

В зависимост от използваното приложение може да бъде просто като микрофон, VoIP телефон или адаптер, който нормален телефон може да свърже към адаптера и да се свърже към Ethernet връзката.

И така, как мога да провеждам безплатни телефонни разговори?

В интернет има различни видове безплатен VOIP софтуер. Най-популярният е Skype на http://www.skype.com, където потребителите могат да извършват безплатни разговори до премиум разговори.

Е, тогава виждате границата тук. За да получите безплатни разговори, човекът, с когото искате да се свържете, също трябва да е един и същ потребител. Въпреки че това е вярно, има начини да получите евтини мобилни телефони чрез множество доставчици. Въпреки това безплатни услуги като Skype са идеални за някой, който иска да го изпробва безплатно.

Доставчици на услуги

Vonage е водещ доставчик на VoIP и AT&T също предлага услуга. Има много други, които изброих по-долу без пристрастия:

• 1TouchTone

• Интернет телефонна услуга на AOL

• Axvoice

• BroadVoice

• Бутони за набиране

• GalaxyVoice

• Net2Phone

За Австралия няколко уебсайта на VoIP доставчици са изброени по-долу:

• http://www.engin.com.au

• [http://www.broadip.com.au]

• http://www.faktortel.com.au

VoiPStunt – Безплатни международни разговори до различни държави

Към момента на писане VoiPStunt предлагаше безплатен софтуер, който позволява безплатни разговори между партньори. Те обаче предлагат и безплатни международни разговори до списъка с държави, изброени по-долу:

Андора, Аржентина, Австралия, Австрия, Белгия, България, Канада, Чили, Китай, Колумбия, Кипър, Дания, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гибралтар, Хонг Конг, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Япония, Латвия, Лихтенщайн , Люксембург, Малайзия, Монако, Монголия, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Панама, Перу, Португалия, Сингапур, Словения, Южна Корея, Испания, Швеция, Тайван, Тайланд, Турция, Обединеното кралство, Съединените щати, Венецуела.

Това не е лош списък. Уловката, малка, е, че международните разговори към потребителите са ограничени до една минута. За да получите до 20 часа безплатни международни разговори, ще трябва да добавите своя акаунт, но VoiPStunt заявява на уебсайта си, че няма да повлияе на това, стига да се обаждате на безплатни стационарни телефони. (източник – http://www.voipstunt.com).

Текущата информация трябва да се проверява, преди да се предприеме каквато и да е работа.

Резюме

VoIP е нововъзникваща технология, която има много повече функции в бъдеще. Защо не се насладите на безплатни международни разговори с приятелите си засега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *