Преглед на ГИС програмата на BCIT: благодат за канадските ГИС търсещи работа

By | януари 13, 2023

Когато става въпрос за стъпването на пазара на труда в ГИС, струва си да инвестирате в програма за диплома за напреднали, за да допълните образованието, което може да сте придобили, свързано с науката за околната среда, географията или градското планиране. Въпреки че студентите често придобиват ГИС знания чрез първата си работа, е необходима солидна ГИС програма, за да се откроите по отношение на ГИС търговските умения, които работодателите предпочитат.

Прегледах няколко дипломирани ГИС програми в Канада и САЩ и ще опиша някои от най-добрите налични. Първият е Технологичният институт на Британска Колумбия, разположен в Бърнаби. BCIT предлага диплома за напреднали по ГИС, предназначена за тези с университетска или колежанска диплома по сродна дисциплина. BCIT предлага тази програма на редовни или задочни студенти. Това е предизвикателна програма, която ще ви даде техническите познания, от които се нуждаете, за да се откроите на днешния пазар на труда.

Програмата BCIT GIS Advanced Diploma се фокусира върху компютърното програмиране. Те искат завършилите да са добри не само в редактирането и програмирането, но и в разработването на уеб приложения. Студентите учат ГИС, използвайки Java, Python, JavaScript, PHP и др. Следователно, трябва да знаете за програмните концепции и дизайна, преди да кандидатствате, дори и да не знаете горните езици.

Трябва да се отбележи, че BCIT допусна силни кандидати, които нямаха необходимия опит в програмирането. Поради тази причина служителите модерираха потенциалните кандидати за онлайн програмата, за да гарантират, че те ще имат достъп до изискванията за програмиране и ще видят дали биха се заинтересували от областта на обучение в ГИС. Студентите също използват Интернет, за да предоставят ресурси, така че трябва да знаят как да използват HTML и HTML редактор, преди да започнат курса. Учениците също намират за много полезно да научат математически умения в гимназията преди началото на часовете.

В допълнение към програмния акцент, програмата BCIT ще ви предостави знания в ГИС, тъй като се отнася до дизайна на бази данни, дистанционно наблюдение, картографиране и пространствен анализ, свързани с екологични и бизнес приложения. Студентите придобиват опит с най-новия ГИС софтуер на ESRI и Autodesk и вие също ще се запознаете с ИТ, управление и организация по отношение на ГИС. Всичките ви задачи завършват с обучение по проект/практика, за да придобиете опит в реалния свят с ГИС работодатели.

Кандидатите трябва да са завършили университетска степен, BC степен или да имат професионална диплома, преди да влязат в програмата. Кандидатите с международна диплома ще трябва да кандидатстват за преглед на приема. Когато кандидатстват, студентите също ще трябва да изпратят автобиография и да напишат писмо, в което обясняват интереса си към програмата и как ще се подготвят за предизвикателствата, които може да представлява. Това е така, защото програмата е много интензивна с 30 часа на седмица в лаборатории и лекции и още 20 до 30 часа на седмица в лекции.

Минали възпитаници ми казаха, че BCIT им е помогнал да останат в областта на геологията и морската биология, защото са разработили ГИС като умение, което се предлага на пазара чрез програмата BCIT.

Връзката на BCIT с работодателите при завършване на стажове/постижения може да бъде ценна, тъй като новите ГИС умения могат да се комбинират с обучение за степен, което може да доведе до кариера в избраната от студента област.

Имайте предвид, че BCIT предлага няколко ГИС програми. Те предлагат много от своите въвеждащи ГИС курсове на хора, които просто искат да се научат как да използват ГИС софтуер, като вземат курс или два. BCIT предлага и бакалавърска степен по технологии в ГИС, насочена към студенти, които при влизане в програмата имат асоциирана степен или диплома по технологии и нямат бакалавърска степен. B.Tech в ГИС има техническо обучение, еквивалентно на Advanced Diploma. Освен това, за да получи тази степен, студентът трябва да завърши допълнителни курсове по мениджмънт и либерални изкуства, както и да завърши шест месеца работа в областта на ГИС. Освен това в края на 2012 г. програмата Advanced Diploma се предлага изцяло онлайн чрез дистанционно обучение.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *