Предимства и недостатъци на сателитните мобилни телефони

By | януари 29, 2023

Телефоните със световно покритие като iridium 9555 са днешните, особено за тези, които трябва да бъдат в пустинята поради събития, които смущават ума. Това обаче не е масова практика. Въпреки че това може да е препоръчително за някои хора с активен начин на живот и необикновени работни места, този тип телефон не е за обикновения човек. Въпреки че стационарните телефони могат да се използват на улицата, у дома, в колите и в офиса, те често не са налични в океани, пустини, планини и други отдалечени райони. В такива области, където проповядването е ограничено, сателитният телефон може да бъде най-добрият ви приятел.

Предимства на сателитните телефони

Iridium 9555 приема и предава обаждания чрез сателит, който обикаля около Земята. Поддръжката на тази комуникационна система е много техническа и следователно цената е много висока поради необходимостта от поддръжка. Въпреки това, ако погледнете предимствата му, таксите за всички услуги са разумни. Сателитните мобилни телефони имат силен сигнал и абонатите не трябва да провеждат разговори. Друго страхотно нещо за сателитните клетъчни телефони е, че те имат гласова поща със символи и входящ телефонен номер, така че потребителите все пак да знаят дали ги чакат обаждания в зона с ниска сила на сигнала.

Благодарение на неговия стабилен сигнал можете да поддържате връзка с приятели и семейство у дома, когато сте на лов или на пътуване и най-важното, можете да изпращате съобщения или да се обаждате на властите незабавно по време на спешен случай. Без значение къде се намирате, стига в небето да има ясна линия от сателити, вие ще получите сигнал и ще изпратите вашите спешни повиквания, когато имате нужда.

Недостатъци на сателитните телефони

Сателитните телефони също имат своите недостатъци. От една страна, тези видове телефони работят само когато има директна линия до небето, така че не работят на закрито или в покрити зони. Сателитните телефони също трудно се свързват в близост до високи сгради или при лошо време, така че не е добра идея да купувате този тип мобилен телефон за ежедневна употреба. Телефоните Iridium 9555 също са по-големи от стандартните мобилни телефони, така че не са практични и могат да бъдат трудни за носене. Таксите на минута за този тип телефони също са по-високи в сравнение с конвенционалните телефони.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *