Предимства на телевизията по интернет протокол (IPTV)

By | февруари 9, 2023

Телевизията с интернет протокол (IPTV), понякога наричана кабелна телевизия, се превръща в най-популярния начин за получаване на телевизионни програми. Този процес включва изпращане и получаване на информация в цифрови „пакети“. Това е същият метод, използван от Интернет и други компютри. Разликата е, че свързаната с IPTV информация се прехвърля през отделна, затворена мрежа, независима от тази, използвана в Интернет. Това осигурява предимството на по-икономична, по-ефективна система за доставка, която позволява по-високо качество и по-отзивчив дизайн.

срещу. Сателитна телевизия:

Едно от най-честите оплаквания относно услугата сателитна телевизия е, че може да има загуба на сигнал при лошо време. Когато времето е наистина лошо, можете да загубите всички фестивали, да пропуснете любимите си представления. В някои области това е редовен проблем, докато други рядко имат тези проблеми. Освен това времето дори не е задължително да е „лошо“. Понякога е известно, че частично облачно небе или силен вятър пречат на сателитния сигнал.

Въпреки че сателитната телевизия не е лоша услуга, IPTV предлага надеждни и висококачествени услуги почти всеки път. Времето остава пряк фактор за качеството или последователността на IPTV услугите.

Друг често срещан проблем с телевизията е, че сателитната чиния трябва да има добър изглед към югозападното небе. Ако има твърде високо дърво, линията е твърде близо или сградата блокира гледката, услугата не може да бъде предоставена. Това също може да е проблем, ако живеете в къща или апартамент, които гледат в обратна посока, защото може да няма подходящо място за поставяне на сателита.

срещу. Традиционен низ:

В миналото потребителите съобщаваха, че тяхната IPTV услуга не е непременно по-добра от услугата, предоставяна от традиционния кабел. С последните развития обаче IPTV наистина печели от конкуренцията, осигурена от нови възможности, които комбинират онлайн съдържание, функции и телевизионни приложения.

IPTV има много предимства пред традиционния кабел, включително високоскоростен достъп до интернет, видео при поискване, стотици възможности за избор, интерактивни функции, идентификация на обаждащия се на екрана и много други предимства, които традиционният кабел не предлага.

Популярността на IPTV нараства поради тези предимства пред другите телевизионни услуги. Смята се, че IPTV ще предоставя услуга на повече от 20 милиона домакинства до 2008 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *