Предимства на VOIP системата

By | декември 11, 2022

За Voice Over IP (VOIP) е софтуерна технология, която ви позволява да настройвате и контролирате гласова комуникация не в зависимост от традиционната телефонна мрежа, а в Интернет.

Причината за нарастващия интерес, при който тази технология е водеща, се обяснява с големите предимства, които нейното внедряване може да има за сравнение с традиционните телефони:

* Намаляване на оперативните разходи;

* Намаляване на оперативните разходи;

* Увеличете производителността чрез нови продукти.

Първото предимство, намаляването на оперативните разходи, е особено важно за разговори, които не започват или завършват, за конвенционално телефонно оборудване. Ако се осъществи VOIP повикване между два компютъра (компютър, PDA или смартфон), свързани към интернет, избягвате всякакъв трафик през обществената комутируема телефонна мрежа (PSTN: обществена комутируема телефонна мрежа). Следователно нищо не се дължи на мобилните оператори за идентифициране на връзката между страните и, освен вече направените разходи поради използването на интернет, разговорът е безплатен.

Друго предимство е значителното намаляване на разходите за комунални услуги и възможността за замяна на традиционните централи (PBX) с проста VOIP програма, която може да предостави подобни, ако не и по-добри услуги. Софтуерът, който използва интерфейса на VOIP PBX, може да бъде много евтин, подобно на „тялото“, всъщност дори е достъпен безплатно. Например пълната система VOIPonCD, базирана на Linux и софтуер с отворен код, прекарва няколко минути на нормален компютър и се инсталира в електронно устройство, за да работи под безплатния софтуер VMWare.

Третото предимство, най-важното за спестяването, е това, което се създава от гъвкавостта на VOIP системите. Разширени функции като изчакване на повикване, тройно звънене, пренасочване на повикване, аудио могат лесно да бъдат предоставени от VOIP софтуер. Но най-важното е, че не е достатъчно дори да ги обогатите с нови неща само чрез инсталиране на допълнителни модули или надграждане на съществуващи модули.

Операцията е бърза, икономична, дори възможна, гъвкава. Но всъщност това не е реален проблем, дори кол центърът имаше хардуерна програма, която можеше да се промени. Основното развитие на VOIP е, че стават възможни или икономически жизнеспособни нови неща като комбиниране на гласова поща с имейл (съобщения, които пристигат по имейл като прикачени файлове), бутони за „повикване“, интегрирани директно в уебсайта (първи етап). щракнете и се обадете), разпространение на конкретен номер в друга държава и маршрутизиране през интернет към Италия на входящи повиквания на този номер и т.н.: за да направите това възможно, от Първо, действието на телефонните съобщения в него, но разходите за комуникация през интернет.

Устойчиви и персонални технологии

Като VOIP технология е важно да се прави разлика между продукти, базирани на патентовани технологии, и продукти, базирани на общи технологии. Всички VOIP системи, за да поддържат телефонни услуги, трябва да създадат, в сътрудничество една с друга, определен брой интерфейси, които PSTN мрежата винаги използва за всяко повикване.

Например: трябва да се каже на входящото повикване, идентификацията на обаждащия се, трябва да е начинът, по който да се обадите, да приемете или отхвърлите повикването, ако повикването е получено, трябва да се поддържа обмен на звук между контактите и трябва да спрете гласът ви да премине и да го пуснете, когато пристигнете. И накрая, двете страни трябва да комуникират всеки път, когато спрат да се обаждат.

Тази работа се извършва в съответствие с протоколи, които определят времена, типове, символи, типове кодиране и интегрирани алгоритми, които да се използват на различни нива. Например, предаването на алгоритъма на аудиосигнала изисква компресиране на глас (позволяващо работа дори ако мрежовата връзка не е широколентова) и криптографски алгоритъм (предотвратяване на прихващане и прослушване на разговори с VOIP неупълномощени трети страни). Въпреки това е ясно, че VOIP системите за разговори и разговори, за да бъдат съвместими, трябва да използват едни и същи алгоритми и криптиране.

Именно на базата на протоколи и алгоритми, които са различни от патентованите. Първо избирам да използвам протоколи и алгоритми, определени, публикувани и актуализирани от време на време (ако е необходимо) от международни организации, два продукта, произведени от различни производители, които също споменават едни и същи стандарти, трябва да са съвместими.

В случая на VOIP има два метода за управление на повикванията и протокола за започване на сесия (SIP), дефиниран (Интернет инженерна работна група) и H .323, публикуван от „ITU (Международен съюз по телекомуникации). ). Особено за потребителски продукти или малки предприятия, настоящата тенденция е разпространението на най-простия и най-нов SIP. .323 H остава най-често срещаният в търговските продукти.

Продуктите, базирани на патентовани технологии, не се придържат към стандартите, а използват свои собствени системи, които често са стандартизирани, за извършване на разговори. Това означава, че тези системи могат да комуникират (поне директно) само със системи от същия тип: потребителят по същество е „затворник“ на патентованата технология, което също е полезна бариера за навлизане на потенциални конкуренти.

Решението за приемане на патентовани технологии е законно в софтуера (който често се нарича софтуерен телефон), особено ако тези продукти се предлагат безплатно, дори ако са свързани към частен стандарт, потребителят все още има способността да „избяга“ от по всяко време. просто изтеглете друго безплатно приложение. Може да е много различно, ако лихвеният процент влияе върху поведението при смяна на хардуера. Поради тази причина физическите разходи за VOIP винаги са безполезни или в зависимост от SIP стандарта, H.323 или каквото и да е. VOIP устройствата често се наричат ​​„за Skype“, те не са нищо повече от USB аудио устройство с телефонна клавиатура, а интегрираният със Skype е софтуер за управление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *