Преносим VoIP – Надстройте вашата модерна мрежа с IP технология

By | декември 15, 2022

В началото на 21 век IP технологията се превърна в мрежа от „следващо поколение“ на всички видове „взаимосвързани“ комуникации. До края на този век се прогнозира, че операторът на фиксирана линия или услугата PSTN ще бъде доминиран от глас през IP мрежата. С развитието на днешните мрежи и VoIP технологията има много мощни двигатели, които принуждават доставчиците на услуги да внедряват услуги от „следващо поколение“, известни като преносим VoIP. С преобладаващата несигурност и ограничения върху разработването и интегрирането на продукти, несигурните предприятия и бизнес къщи постепенно се свиват, което води до увеличаване на инвестициите.

Доставчиците на VoIP услуги предоставят цялостно решение за услуги като интегриран VoIP, интегрирани комуникационни канали, разширена поддръжка на разговори, поддръжка за управление на мрежата и подобрен гласов отговор. В допълнение, методът за превключване на пакети на IP мрежата намалява претоварването на мрежата. Тази технология позволява да се намали използването на честотна лента с повече от половината, тъй като комбинира няколко пакета звук и изображения в един пакет.

Тези услуги позволяват на потребителите да превключват интелигентно между вериги и IP адреси. Вместо това IP услугите осигуряват мащабируем, централизиран контрол и управление на мрежово маршрутизиране за големи мрежи. Тези операторски услуги също предлагат гъвкавост на мрежата, включително QoS, първични източници и мрежово покритие. В допълнение, VoIP технологията също помага за намаляване на разходите за поддръжка чрез използване на централно местоположение, управление на аларми и събиране на CDR.

Има три вида доставчици на VoIP услуги, които са Tier 1, Tier 2 и Tier3. Tier1 или доставчиците на услуги имат свои собствени мрежи. Те могат лесно да наблюдават и управляват своите операции от цял ​​свят. Докато превозвачите от ниво 2 се състоят от компании, които наемат услугите си от доставчици от ниво 1. И накрая, доставчиците от ниво 3 наемат услугите си от оператори от ниво 1 или ниво 2 и след това ги предоставят на потребителите.

Следователно няма да е погрешно да кажем, че до голяма степен стойността и качеството на услугата зависи от вашия VoIP оператор. Потребителите трябва да имат предвид различни моменти, преди да изберат доставчик на VoIP услуги, като например:

1. Качество на работа: Качеството на работата трябва да бъде изключително. Трябва да проверите ACD, ASR и PDD. В идеалния случай ACD трябва да бъде между 2-3 минути, докато ASR трябва да бъде между 40-50%. За да осигури добро обслужване, PDD не трябва да надвишава 3 секунди.

2. цени: Пазарът е залят от доставчици на VoIP услуги, предлагащи една и съща IP услуга, но на различни цени. Следователно потребителите трябва да анализират задълбочено пазара, за да намерят услугата от най-добрия гласов IP оператор.

3. Наличие на техническа поддръжка: В този конкурентен свят за най-добрите няколко доставчици на VoIP услуги предлагат онлайн поддръжка на пълно работно време на своите клиенти. Това прави мобилната комуникация безпроблемна.

И накрая, тези VoIP операторски услуги гарантират, че фирмите могат да спестят до 40-60 процента от телефонните си сметки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *