Привличане на VoIP доставчик на едро

By | февруари 1, 2023

Партньорството с доставчици ще ви помогне да предоставите най-добрите VoIP услуги на вашите клиенти. Трябва обаче да се уверите, че продавачът, с когото работите, предлага надеждна услуга. С тяхната подкрепа ще можете да поемете различни задачи за вашите клиенти.

Ако искате да бъдете успешен дистрибутор на VoIP, трябва да си партнирате с дистрибутори, които предлагат допълнителни услуги за VoIP. Докато работите с доставчик от ниво 1, можете да гарантирате, че VoIP услугите са в добро състояние. Трябва да се уверите, че ASR, ACD, SIP и PDD, най-важните компоненти на комуникацията, работят перфектно.

Това е SIP (Session Initiation Protocol) прекратяване, което позволява на крайните клиенти да извършват повиквания към други потребители. Пристъпвайки към технологията, доставчиците могат да предлагат услуги за клиенти като разпределение на обажданията, идентификация на обаждащия се, гласова поща, изчакване на повикване, пренасочване на повиквания, видео и аудио конференции, незабавни съобщения, поточно предаване на медии, онлайн игри и др.

Компаниите преминаха към VoIP телефония по редица причини, като основната е, че намалява цената на телефонните разговори. Протоколът за начална сесия може да разпредели входящо повикване към множество разширения едновременно. Технологията елиминира разходите за хардуер и поддръжка заедно с нуждите от отделна PSTN.

С VoIP технологията потребителите могат да използват DID номера, които са идеални за многостепенни бизнес организации. Те могат да получават международни обаждания, докато плащат на място. Тази технология е от голяма полза за кол центровете, тъй като те вече могат да работят глобално и да намалят разходите.

VoIP може да се интегрира с други приложения, когато работи на сървър, работещ в мрежа за данни. Например мобилните телефони са свързани с приложения за управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM). Технологията може да се използва и за поставяне на бутон „щракнете тук, за да говорите с представител“ на уебсайта на клиента. Може да се използва от клиенти за лесна комуникация с бизнеса.

Чрез използването на интегриран комуникационен протокол VoIP технологията може да бъде интегрирана с комуникационни системи, което позволява използването на мобилни телефони за глас през безжична LAN.

Съображенията за сигурност са централни за всяка комуникационна система. Когато става въпрос за VoIP, всичко зависи от познанията за мрежата и абоната. Идентификацията е важна, тъй като в интернет няма централен орган. Два важни въпроса, които се разглеждат, са – 1) Може ли абонатът да се довери на мрежата? 2) Може ли мрежата да разчита на абонати? Системата използва методи за удостоверяване, за да разреши този проблем.

VoIP решенията придобиха популярност сред фирмите, които сега ги предпочитат пред традиционните доставчици на PSTN. Доставчикът на VoIP услуги предлага преносимост, производителност, мащабируемост, надеждност и сигурност. Тъй като цифровите пакети се използват за предаване на глас, това качество се запазва на големи разстояния. Всеки път, когато трябва да се предаде глас, този процес преобразува аналоговите сигнали в цифрови IP пакети. След като достигнат местоназначението си, пакетите се преобразуват обратно в аналогови, което позволява комуникация.

Качеството на една VoIP мрежа зависи повече или по-малко от доставчика зад кулисите. Най-високо оценените VoIP доставчици ще осигурят обмен на данни без грешки и непрекъсната наличност на услуги по мрежата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *