Продажба на сателитни телефони

By | февруари 17, 2023

Геостационарни сателитни телефони срещу граждански сателити

Въпреки че сателитните комуникации могат да се използват в геостационарна орбита за свързване на целия свят само с три или четири спътника, най-популярната гражданска мрежа е Inmarsat. Геостационарният сателитен телефон изисква голям набор от антени за приемане и предаване. Това прави цялата система неудобно голяма и се отразява много зле на навигацията и лекотата на използване. Сателитните телефони като Inmarsat са лесни за използване и не изискват голяма антенна система. Въпреки това, всички сателитни телефонни системи страдат от основен проблем, тъй като изискват ясна сигнална връзка с небето и не са подходящи за използване на закрито. Тук изискването ще бъде за външна антена и това прави цялата операция трудна и скъпа.

Сателитни телефони, които използват технология за ниска земна орбита

Сателитните телефони имат рядката способност да покриват целия свят безжично и без пропуски. Сателитите с ниска околоземна орбита обикалят около земята с висока скорост, но на ниска надморска височина с орбитален период от 90 минути. Разстоянието, което тези сателити изминават, е някъде между 600 и 1150 км. Първите две системи LEO, Iridium и Gobalstar, не биха могли да бъдат по-популярни.

Видове сателитни телефони

Сателитните телефони станаха много популярни във филмите и сценичните представления. Предлагат се в различни цветове и идват от различни източници. Най-популярните са Globalstar, Iridium и Inmarsat. Потребителите не винаги трябва да купуват такъв, защото сателитните телефони се предлагат и под наем. Сателитните телефони могат да бъдат закупени и чрез онлайн поръчка. Повечето от доставчиците имат система за доставка в същия ден или доставка до дома, според предпочитанията на клиента. Освен това те предлагат страхотни планове за получаване на поддръжка на клиенти като без депозити, безплатна допълнителна батерия и неограничено използване без обвързващи минути, бърза доставка и др. Пример е пакетът за наемане на международен телефон от трета страна, който предлага връзки до 130 държави със средни такси, вариращи от 89 цента до 1,69 долара.

Преход от търговска към потребителска употреба

В началото на хилядолетието сателитните телефони все още бяха на пазара и много доставчици на услуги се бореха да се справят. Основната причина за тази ситуация е високата цена, която трябва да се плати, и ниската консумация на енергия. Например мобилен телефон Globalstar струва около $1200, а максималната такса е $2,49 на минута. Inmarsat имаше и голям куфар на стойност от 3000 до 10 000 долара. Следователно първите потребители на сателитни телефони са правителството и големите бизнес къщи. Те използваха сателитни телефони, за да достигнат до отдалечени райони без други средства за комуникация. Дори таксата за наем през 2001 г. беше неприветливите $159 на седмица с такси за разговор от $3,99 на минута. Въпреки това през последните пет години в региона се наблюдава коренна промяна. Първата популярна сателитна телефонна услуга беше предложена от Iridum с цена от $1995 или същата се предлагаше под наем за $19,99 на месец. Скоростта на пулса беше разумна $1,99 и тези цени бяха значително по-ниски от предишните цени за сателитни разговори.

Първите стъпки за преход от търговски към потребителски сателитни телефони бяха направени през 2001 г. със създаването на Iridium World Data Services. Предлага се за изход на повикване от 2,4 kbps и директен изход на данни към интернет при приблизително 10 kbps. Въведен е и пакет със сърдечен ритъм от 99 цента в минута. И най-важното допълнение беше предплатената телефонна услуга на средна цена от $1,09 на минута. Сателитната телефонна услуга, която беше отворена само за правителството, сега е отворена за частни клиенти. Днес доставчици на услуги като Globalstar са намалили цената на сателитните телефони с 80% от цената им през 2001 г.

Потребителя

Въпреки това най-големият потребител на сателитни телефони е армията. Днес Globalstar предлага сателитен телефон за $645, а комплектите се предлагат само за $599. Inmarsat 2006 има глас и високоскоростна работа. Но цената му е висока от $1650 и това е възможност, която предлага BGAN услуги, които не са били налични досега. Тази технология елиминира необходимостта от използване на терминали, които преди са стрували на клиента приблизително 8000 долара. Предимствата на тази технология са чист цифров звук и бърз трансфер на данни. Малко по малко популярността на сателитните телефони започна да нараства и събраните приходи се увеличиха с 30% за съответните индустрии. С 60% спад в наемите на сателитни телефони, потребителската мощ се е увеличила с милиони. Нарастващата осведоменост сред потенциалните клиенти за лекотата на изпращане на данни и глас чрез сателитна услуга доведе до растеж на индустрията за сателитни телефони в Съединените щати. Растежът показва възходяща тенденция през последните пет години.

Началото на нова ера в безжичните комуникации

Наскоро Федералната комисия по комуникациите (FCC) даде пълномощия за предоставяне на услуги за наземно предаване (ATC) в полза на Globalstar. В резултат на това Globalstar е подходящ за инсталиране на ATC станции и мобилни терминали. Globalstar днес предлага малък, лек двуканален приемник с възможност за сателит и ATC. Той използва 11 MHZ от 1,6 / 2,4 GHz сателитна радиочестота за безжична услуга в света. Предимството е, че това позволява на телефона да работи в два режима. Вътре в колата телефонът ще работи в ATC или наземен режим, а извън него ще работи като сателитен. Първият модифициран двуканален дисплей е направен в Ню Йорк през 2002 г. Дори когато местното телефонно оборудване не работи, сателитните телефонни системи са в състояние да осигурят безшумна комуникация. Сателитните телефони на Globalstar обаче са неограничени. Не може да се използва като нормален мобилен телефон в дома или в колата. Сега производителите търсят мобилен телефон, който няма мъртво пространство и работи навсякъде. Друго изискване в наши дни е добавянето на широколентови данни и медийни услуги към безжичната комуникационна система. Това обаче е много далеч, където сателитната услуга трябва да се използва на открито с поне 80% видимост или с помощта на външна антена.

Използване на различни сателитни телефони

Често се нуждаете от един и същи тип телефон, за да може целият екип да комуникира ефективно. Не може да има използване на два вида сателитни телефони едновременно. В противен случай процесът на комуникация ще бъде кръгов. Например извършването на разговор с Globalstar от телефон Iridium ще изпрати обаждането първо до съзвездието Iridium и след това до шлюза Iridium. След това ще пресече пистата до изхода на Globalstar. Понякога важен шлюз се губи и се срещат проблеми в комуникацията. Globalstar има съзвездие от 48 сателита в ниска околоземна орбита. Покрива 120 държави и има една от най-добрите опции за доставка. Иридиум има съзвездие от 66 спътника в ниска земна орбита и широка гама от планети. Inmarsat управлява мобилни терминали с геостационарни сателити. Тази настройка е проста и лесна за използване.

Сателитни телефони за спешни случаи

В този ден и епоха на урагани, тероризъм и прекъсвания на електрозахранването всеки трябва да е подготвен за всяка неочаквана ситуация. Планирането е много важно, тъй като местните телефони имат склонност да умират при спешни случаи. Няма проблем със сателитните телефони. Сателитните телефони нямат въздействие върху околната среда и могат да се използват по всяко време навсякъде с лекота и това може да бъде от истинска полза при спешни случаи.

Category: GPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *